spot_img
19.7 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Schimbare pentru soferi. Politia a dat amenzi inca de azi-noapte

- Advertisement -

Au intrat in vigoare noi reguli pentru firmele de ridesharing.Au curs sancțiunile, azi-noapte, pentru șoferii din Capitală, după intrarea în vigoare a noilor reguli pentru firmele de ridesharing. Vizați au fost atât șoferii care fac transport alternativ, cât și taximetriștii. Unii dintre ei au rămas fără autoturisme timp de șase luni. Dar nu au scăpat nici ceilalți conducători auto. Un șofer s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins drogat la volan.

Platformele online și șoferii care prestează astfel de servicii au de respectat o serie de obligații. De exemplu, dacă nu au copie conformă a autorizației de transport alternativ, conducătorii auto rămân fără mașină timp de jumătate de an.

Șoferii care practică transportul alternativ au o serie de obligații: să aibă mai mult de 21 de ani, cel puțin doi ani de ”șoferie” în spate și cazierul curat. În ceea ce privește documentele, pe lângă cele prevăzute de codul rutier, conducătorul auto trebuie să aibă asupra sa certificat de atestare profesională, copia conformă a a autorizației de transport alternativ, asigurare de persoane și bunuri și asigurare de răspundere civilă și ecusonul de transport alternativ și amenzile sunt cuprinse între 1000- 5000 lei. …….https://www.realitatea.net/stiri/actual/schimbare-pentru-soferi-politia-a-dat-amenzi-inca-de-azinoapte_5e368c2f3d4467626e1051d8

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.