spot_img
24.1 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Legea pentru combaterea bullying-ului în şcoli, greu de aplicat

- Advertisement -

În luna noiembrie a anului trecut a intrat în vigoare legea care interzice bullying-ul în şcoli. Potrivit legii, este interzis orice comportament care constă în violenţă psihologică. Prin prisma acestor prevederi legale, cadrele didactice vor fi instruite, în cadrul sesiunilor de perfecţionare pe care le urmează, astfel încât să recunoască acest fenomen şi să ia măsurile care se impun.

„E un fenomen de amploare în şcoala românească”

Cătălina Lupaşcu, fost inspector şcolar general adjunct, consideră că această lege este binevenită. „Este momentul ca pe lângă specialişti, profesorii şi părinţii trebuie să formeze o echipă pentru a stopa acest fenomen. Dacă s-ar amâna o asemenea lege până la momentul în care am reuşi să avem specialişti în fiecare şcoală, este foarte clar că ar fi mult prea târziu fiindcă acest fenomen există în şcoli, din păcate nu este scos la suprafaţă, având în vedere că foarte multe lucruri se petrec între elevi, dincolo de ochii profesorului şi ai dirigintelui.

Părinţii, din păcate, din lipsă de informaţii, chiar dacă află de anumite comportamente la adresa copiilor lor, spun că e normal şi că se pot depăşi fără a se interveni sau fără să apeleze la un specialist. Este fals, fiindcă, repet, e un fenomen de amploare în şcoala românească şi nu numai”, a declarat Cătălina Lupaşcu, adăugând că, ora actuală asistăm la o agresivitate în spaţiul public, care se manifestă sub diferite comportamente de bullying în şcoală.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.