spot_img
spot_img
1.2 C
Vaslui
26-dec.-2024

Ce poți face cu un espressor și de ce nu ar trebui sã îți lipseascã din casã

- Advertisement -

Ce poți face cu un espressor și de ce nu ar trebui să îți lipsească din casă

Există cafea și există espresso. Cei care nu sunt connaisseurs le încurcă adesea, dar pentru cei care au început să învețe mai multe despre băutura cafeinizată preferată a lumii, cele două nici nu se compară.

Când prepari espresso, începi cu o calitate superioară a boabelor de cafea și apoi le prepari printr-un proces care produce o intensitate mai mare a aromelor. Un shot de espresso de înaltă calitate vine cu un strat de spumă delectabilă în partea de sus numită cremă și poate fi băut așa cum este sau amestecat cu alte ingrediente pentru a face o serie de băuturi espresso populare.

În acest context, un espressor este o achiziție care, deși costisitoare, ar putea să merite fiecare bănuț.

Ce poți face cu un espressor

Este posibil să fii un iubitor de espresso fără să-ți dai seama. Multe dintre cele mai populare băuturi din cafenele sunt făcute cu espresso, așa că, dacă de obicei comanzi oricare dintre articolele de pe lista de mai jos, este posibil să merite luat în considerare un espressor.

Dacă deții un espressor, oricare dintre băuturile de mai jos poate fi făcută în propria bucătărie cu mai puțini bani decât la o cafenea, atât timp cât ai ingrediente adecvate și puțin timp pentru a te ocupa de ele:

Shot espresso: Acesta este lichidul care pur și simplu iese din espressor. Mulți iubitori de espresso preferă să-l bea în starea sa naturală, care seamănă cu o versiune puțin mai întunecată a cafelei negre.

Macchiato: Un shot espresso, cu doar puțin lapte aburit deasupra pentru a adăuga puțină spumă și a tempera aroma puternică.

Cappuccino: Ca un macchiato, dar cu lapte suplimentar. Un cappuccino este unul dintre cele mai populare moduri de a bea espresso și este ușor de făcut acasă dacă ai un espressor.

Latte: Acesta este similar cu un cappuccino, dar cu mai mult lapte și doar un strat subțire de spumă.

Mocha: Ca un cappuccino, dar cu ciocolată adăugată înăuntru.

Acestea sunt principalele băuturi care pot fi preparate cu un espressor, dar dacă dorești poți adăuga întotdeauna arome noi în funcție de preferințele tale, cum ar fi frișca, arome precum alune, caramel sau mentă și chiar să folosești alternative la lapte.

Cu un espressor în casă, poți experimenta cafea ca la cea mai bună cafenea din oraș oricând și la costuri mult mai reduse.

Motive să deții un espressor acasă

A face espresso acasă poate deveni o pasiune plină de satisfacții. Iată câteva motive care să te ajute să înțelegi de ce ai nevoie de un espressor la tine acasă.

1. Faci cafeaua acasă, rapid

Nu este nevoie să aștepți la coadă la cafenea pentru a obține o băutură de calitate premium. A face espresso acasă îți va permite să încadrezi cafeaua în propriul ritual personal.

2. O lume infinită de explorat

Cu un espressor cu capsule sau pachete pre-măcinate, ești constrâns de selecția îngustă de cafele ale producătorului. Cafeaua este mereu în schimbare și în evoluție – indiferent de profilul prăjit, de anotimp sau de geografie, există întotdeauna ceva nou, diferit și interesant. Un espressor îți va oferi o platformă pentru a descoperi întreaga lume a cafelei meșteșugărești.

3. Aprofundează-ți cunoștințele despre cafea

Cel mai mare secret pentru a înțelege cu adevărat cafeaua este acesta: cu cât bei mai multe căni, cu atât vei înțelege mai bine ce îți place. Făcând espresso acasă, nu doar că ești liber să încerci cafele de multe tipuri și cu origini diferite, dar vei fi de asemenea liber să vezi cum diferitele ajustări (dimensiunea de măcinare, cantitatea de cafea, timpul etc.) schimbă gustul cafelei.

4. Mai sustenabil

Cunoști capsulele de cafea „espresso” din plastic? Par convenabile și accesibile, dar, în realitate, pentru cantitatea minusculă de cafea măcinată pe care o conțin, plătești enorm. Între timp, poți cumpăra o cafea delicioasă, proaspăt măcinată, de oriunde și nu ești limitat la aromele producătorului. Șansele sunt mult mai mari ca acești bani să fie cheltuiți pentru susținerea producției de cafea de calitate, nu a ambalajelor industriale.

Vorbind despre ambalaj, acele capsule pentru o singură utilizare încă nu sunt fabricate cu materiale reciclabile. Marea majoritate a acestora ajung în depozitele de deșeuri, ceea ce este o problemă deosebit de mare.

5: Fii gazda perfectă

Provoacă-te singur: surprinde-ți partenerul cu un espresso făcut de tine sau uimește-ți prietenii cu aptitudinile tale de a face o cafea bună.

6. Fii în control

Un espressor pentru acasă este de calitate profesională, conceput pentru a oferi utilizatorilor un control complet asupra procesului de preparare a cafelei. De la controlul exact al temperaturii până la aburirea laptelui de cafea, puterea ta va veni din a-ți face băutura exact așa cum vrei. Vrei ceva mai multă viață în cafeaua ta? Încearcă să ridici temperatura cu un grad. Un cappuccino cu un strat rigid de spumă? Aerează laptele un pic mai mult. Joacă-te cu cafeaua în propria ta casă la fel cum fac bariștii din cafeneaua ta preferată.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.