ÎNLOCUIRE… Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui a rãmas fãrã director medical în plin proces de acreditare, dupã ce dr. Alina Bura (fostã Mãrginean) si-a dat demisia. În locul ei va veni sefa Compartimentului UPU-SMURD, dr. Carmena Piseru, care va ocupa aceastã functie pânã la începutul lunii februarie.
Plãtit lunar cu aproximativ 11.000 de lei, postul de director medical al celei mai mari unitãti sanitare din judet nu mai reprezintã de mult un interes pentru medicii din spital. În ultimul an si jumãtate, aceastã functie a fost ocupatã de dr. Alina Elena Bura, medic în cadrul sectiei Chirurgie si Ortopedie Infantilã, care a preluat scaunul de la medicul neurolog Lelia Croitoru. Dupã opt luni de activitate, în mai anul trecut, dr. Bura si-a dat demisia din functia de director medical, invocând motive personale, însã a fost întoarsã din drum atât de colegi cât si de conducerea spitalului. De data asta însã, medicul nu a mai vrut sub niciun chip sã revinã asupra deciziei, astfel cã în locul ei a fost numitã dr. Carmena Piseru, sefa Compartimentului UPU-Smurd. Aceasta va ocupa scaunul de director medical pânã la începutul lunii februarie, ocupându-se, în aceastã perioadã, de procesul de acreditare al spitalului.
Dr. Lelia Croitoru, principala favoritã pentru preluarea postului
Potrivit unor informatii neoficiale, nu este exclus ca, începând cu data de 1 februarie, pe functia de director medical sã revinã dr. Lelia Croitoru, una dintre cele mai experimentate cadre medicale de conducere ale Spitalului Judetean de Urgentã Vaslui. Dr. Croitoru s-a remarcat, mai cu seamã, în perioada de reabilitare a Spitalului Judetean de Urgentã Vaslui, perioadã cu multe provocãri determinate de restrângerea temporarã a activitãtii unor sectii sau de mutarea unor saloane, timp în care activitatea medicalã a spitalului nu a avut de suferit.
Directorul medical, interfata echipei manageriale cu corpul medical
Pentru a deveni director medical al unei unitãti spitalicesti, candidatul trebuie sã aibã studii superioare, cursuri de pregãtire medicalã de specialitate si experientã în specialitate de minimum cinci ani. Directorul medical se subordoneazã managerului general si subordoneazã sefii de sectii sau compartimentele clinice, UPU, Anatomie Patologie, Bloc operator, Farmacie, Ambulatoriu integrat si Laboratoare. Are drept de semnãturã intern si extern si relatii functionale cu directorii de îngrijiri, financiar contabil, compartimentele din subordine. Directorul medical monitorizeazã calitatea serviciilor medicale acordate la nivelul spitalului, inclusiv prin evaluarea satisfactiei pacientilor si elaboreazã împreunã cu sefii de sectii propuneri de îmbunãtãtire a activitãtii medicale.