spot_img
19.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Imaginea unor instituţii publice din România, folosită pentru infracţiuni cibernetice. Alertă CERT-RO

- Advertisement -

CERT -RO (Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică), a emis luni seară o alertă prin care avertizează userii români cu privire la o practică întâlnită în ultima vreme în spațiul online. „Atacatorii s-au folosit de imaginea sau reputaţia unor instituţii publice sau companii private din România, pentru a transmite e-mail-uri cu conţinut maliţios”, avertizează CERT-RO.

„În ultimul timp ne-au fost raportate cazuri de mail-uri care vin din partea unei instituții financiare sau a uneia publice, în limba română, în care se specifică faptul că o plată a fost efectuată sau se cer oferte pentru anumite servicii, mai multe detalii fiind în fișierul atașat. Ei bine, dacă descarci și accesezi fișierul, te poți infecta cu malware. Am dat alerta pentru a pune în gardă utilziatorii despre modul de operare și să fie atenți la atașamentele pe care le accesează în mail-uri, să verifice sursa și să fie practic vigilenți”, a declarat Mihai Rotariu, purtatorul de cuvânt al CERT.RO, pentru RomaniaTV.net.

„Atenţie mare la sursa e-mail-urilor primite, în special cele care conţin mesaje în care vi se cere efectuarea unei plăţi sau transmiterea unei cereri de ofertă! În ultimele zile, echipei CERT-RO i-au fost raportate incidente în care care atacatorii s-au folosit de imaginea sau reputaţia unor instituţii publice sau companii private din România, pentru a transmite e-mail-uri cu conţinut maliţios. Scopul principal este distribuirea unor ataşamente maliţioase, cu capabilităţi de ransomware şi spyware, pe care utilizatorul să le acceseze din curiozitate, în încercarea de a afla mai multe informaţii. În mesajele primite se cere efectuarea unei plăţi sau chiar înaintarea unei cerere de ofertă. Curioşii care vor să afle mai multe despre situaţie şi descarcă, apoi execută fişierul ataşat, sunt în pericol de a se infecta cu malware”, se arată într-o alertă transmisă de CERT-RO….https://www.romaniatv.net/alerta-emisa-de-cert-ro-infractori-cibernetici-se-folosesc-de-imaginea-unor-institu-ii-publice_504847.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.