spot_img
30.9 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Un nou caz de meningitã în judetul Vaslui

- Advertisement -

ALARMÃ… Un nou caz de meningitã a fost confirmat, zilele trecute, la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui. Este vorba despre un bãrbat în vârstã de 26 de ani care, în momentul internãrii, acuza dureri puternice de cap.

Acesta a ajuns în stare gravã la Unitatea de Primiri Urgente a SJU Vaslui, acolo unde medicii l-au supus unor investigatii amãnuntite. Pacientul a fost diagnosticat cu meningitã pneumococicã, starea sa fiind una criticã. Cadrele medicale au decis transferul sãu la Spitalul de Boli Infectioasedin Iasi. Initial s-a apelat la sprijinul echipajului de pe ambulanta de Terapie Intensivã Mobilã, dar starea în care se afla bãrbatul a impus solicitarea unui elicopter SMURD. Aparatul de zbor a venit de la Centrul Regional Galati deoarece elicopterul de la Iasi fusese alocat la un caz tot din judetul Vaslui, si anume la o femeie din satul Rânceni, comuna Berezeni, care suferise un infarct.

Meningita, o boalã care nu iartã

În ultimul an, în judetul Vaslui au fost confirmate mai multe cazuri de meningitã, cel mai grav fiind cel al unei adolescente de 15 ani din localitatea Portari, care la sfârsitul lunii aprilie 2019 a decedat dupã ce a fost infestatã cu virusul meningococic. În luna iunie a anului trecut, un bãrbat în vârstã de 69 de ani din Codãesti s-a prezentat la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui cu aceleasi simptome: dureri de cap, febrã, eruptii subcutanate. Meningita este o infectie a membranelor protectoare care înconjoarã creierul si mãduva spinãrii. Dacã nu este tratatã rapid, poate provoca intoxicarea cu sânge, adicã septicemia, dar si leziuni permanente ale creierului si ale nervilor. Este mai frecventã în rândul copiilor, adolescentilor si adultilor tineri. Un simptom clasic al meningitei este o eruptie de pete, ca o iritatie, dar poate avea si alte simptome, cum ar fi: febrã, stare de rãu, dureri de cap, dureri musculare, respiratie acceleratã, mâini si piciore reci, piele palidã si pãtatã, gât rigid, somnolentã si convulsii.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.