spot_img
19.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Vaccinarea obligatorie a copiilor – încă o ofensivă

- Advertisement -

Vaccinarea obligatorie este o prioritate şi o susţinem, a anunţat ministrul Sănătăţii Victor Costache, oficialul amintind de perioada dinainte de Revoluţie când vaccinarea se realiza în şcoli, era obligatorie şi „era un program de succes”.

Acesta a explicat că, în opinia sa, primele „curente şi opinii puternice anti-vaccinare” au apărut după campania de vaccinare împotriva cancerului de col uterin de acum mai bine de 10 ani care a fost prost concepută. „O campanie de vaccinare greşit gândită şi o informare deficitară care a avut loc acum mai bine de 10 ani, când, dacă mai ţineţi minte, s-a introdus prima campanie de vaccinare împotriva cancerului de col uterin, această campanie a fost relativ prost gândită şi atunci au apărut primele curente şi primele opinii puternice anti-vaccinare. S-au prezentat nişte efecte secundare false, s-a creat o întreagă isterie şi de la un caz izolat s-a aruncat o umbră pe tot ce înseamnă program de vaccinare. Drept urmare, au început să apară epidemii de boli ale copilăriei care erau dispărute demult. Şi astfel noi, ştiţi foarte bine, susţinem vaccinarea obligatorie”, a precizat Victor Costache
Zeci de mii de îmbolnăviri De altfel, România ocupă un nedorit loc fruntaş în topul ţărilor europene în care se înregistrează epidemii de astfel de boli ale copilăriei. Concret, conform ultimelor date raportate de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, cele de pe 20 decembrie 2019, numărul total de cazuri de rujeolă confirmate în România a ajuns la 18.908, din care 64 de decese.Numai în perioada 16 – 20 decembrie 2019 au fost raportate încă 76 de noi astfel de cazuri în 9 judeţe. Fruntaşe sunt judeţele Neamţ şi Sălaj (cu 16, respectiv, 15 cazuri), dar au existat şi cazuri răzleţe în Bihor sau Prahova.

Citeste mai mult: adev.ro/q3rt4h

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.