spot_img
21.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Autoritãtile se întrec în scuze în timp ce Bârladul este îngropat în gunoaie! (FOTO, VIDEO)

- Advertisement -
DOVADÃ... Focarul de infectie este vizibil, autoritãtile se întrec în sedinte si explicatii, iar bârlãdenii sunt sufocati de gunoaie!

CINE SE SCUZÃ, SE ACUZÃ… Articolele din cotidianul nostru despre focarele de infectie de la ghenele de gunoi pline ochi si despre scuzele gãsite de noul opeator de salubrizare au stârnit interesul autoritãtilor locale si judetene. Primãria dar si Garda de Mediu, în frunte cu viceprimarul Roxana Miron Feraru, care ar trebui sã se ocupe de salubrizarea orasului si primarul Dumitru Boros, au avut ieri sedinta operativã cu noua firmã de salubrizare a orasului, Urbana Bistrita. Toti s-au întrecut în scuze si i-au acordat întelegere firmei bistritene care a vãzut gunoiele Bârladului si a dat de greu! Garda de Mediu a fãcut control, dar nu a dat decât „indicatii pretioase”, la fel si primarul Dumitru Boros, care în loc sã dea de pãmânt cu noul operator cã i-a împutit orasul si locuitorii sunt pe cale sã se revolte, l-a bãtut frumos pe umãr, gen, „Hai bãieti, apucati-vã de treabã”. Ce-a iesit, Dumnezeu cu mila! Ieri dimineatã gunoiul se „lãfãia” în toate punctele de colectare. Filmarea de la containerele de gunoi de pe strada V.I.Popa este grãitoare!

Rãzboiul gunoiului din Bârlad a trecut la faza scuzelor. Dupã ce am arãtat concret, cu fotografii si declaratii ale cetãtenilor, cum s-a umplut de gunoaie orasul de la 1 ianuarie si cã, dacã nu se intervine urgent, vom ajunge sã ne îmbolnãvim, iatã cã în sfârsit s-au miscat si autoritãtile. Pentru cã s-au terminat zilele de sãrbãtoare si liberele de la Guvern, primarul Dumitru Boros a trecut la treabã: a convocat o sedintã operativã ieri, la orele 9.00, cu noul operator Urbana SA Bistrita care, de la 1 ianuarie, se ocupã de salubrizarea Bârladului. Iatã cu ce concluzie s-a „iesit” din sedintã:

„Precizãri în legãturã cu deseurile din Bârlad si programul complet de colectare. Având în vedere nemultumirile, justificate, ale cetãtenilor în legãturã cu executarea contractului de delegare a gestiunii activitãtilor de colectare a deseurilor de pe raza localitãtii, Primarul Municipiului Bârlad, av. Dumitru Boros, face urmãtoarele precizãri:

Noul operator, în spetã SC Urbana SA Bistritia, si-a început efectiv activitatea pe data 02.01.2020, când a preluat gestiunea de colectare de la operatorul vechi;

Pânã acum, între noul operator si reprezentantii Primãriei Municipiului Bârlad au avut loc mai multe întâlniri, al cãror scop a fost demararea contractului în cele mai bune conditii;

Actualmente, s-a constatat cã operatorul si-a început cu greu activitate a, în paralel acesta desfãsurând si procesul de înlocuire/suplimentare a pubelelor de la punctele gospodãresti;

Conform Dispozitiei nr. 777/2017, viceprimarul Municipiului Bârlad exercitã urmãtoarele atributii: a) ia mãsuri pentru organizarea executãrii si executarea în concret a actrivitãtilor din domeniul serviciilor comunitare de utilitate publicã: salubrizare, energie termicã; b) ia mãsuri pentru asigurarea inspectiei si controlului efectuãrii serviciilor comunitare de utilitate publicã: salubriuzare, energie termicã;
În acest moment, de activitatea de mãturat stradal se ocupã în continuare SC CUP SA Bârlad, sub supervizarea viceprimarului Municipiului Bârlad, conform aceleasi dispozitii mentionate mai sus;

La solicitarea expresã a primarului Dumitru Boros, programul de colectare a deseurilor de pe raza municipiului a fost finalizat recent. Conform dispozitiilor edilului-sef acesta va fi fãcut public imediat, prin toate mijloacele de informare ale Primãriei Municipiului Bârlad, putând fi preluat si de mass-media, fãrã niciun fel de restrictii.”, comunicã Biroul de Presã al Primãriei Bârlad.

Comisariatul de Mediu Vaslui foarte întelegãtor cu Urbana SA, în ciuda bârlãdenilor!

Comisarul sef al Comisariatului Judetean Vaslui de Mediu, din cadrul Gãrzii Nationale de Mediu, Cristian Laic, a fost foarte „impresionat” de articolele din Vremea NOUÃ si a venit ieri val-vârtej la Bârlad! Cu totii am sperat cã nu va considera firma Urbana Bistrita un novice în materie de colectare a gunoaielor unui oras mult mai mic ca Bistrita, cã doar de asta s-a prezentat la licitatie si a câstigat, cã este o firmã specializatã! Si cu o grãmadã de pretentii financiare! Nici nu ne-am imaginat cã Garda de Mediu este atât de întelegãtoare, arãtând doar asa, din deget, cã nu s-a procedat profesionist, dar pentru cã sunt la început… îi mai lãsãm, dar vom sta cu ochii pe ei! A doua oarã îi ardem cu amenzi! Nu credeti? Cititi:

„Ca urmare a articolului publicat în data de 06.01.2020 în ziarul Vremea NOUA, cu titlul <<SC CUP Bârlad a lãsat orasul curat si a predat stafeta noului operator care a început cu stângul! (FOTO)>>, Comisariatul Judetean Vaslui al Gãrzii Nationale de Mediu s-a autosesizat si a verificat în data de 07.01.2020 modul de gestionare a deseurilor în municipiul Bârlad. Astfel, o echipa de comisari a verificat prin sondaj 19 puncte de colectare a deseurilor de pe raza municipiului Bârlad. În 16 puncte de colectare starea de salubritate era corespunzãtoare, containerele erau goale, cu mici depuneri de resturi vegetale în proximitate, în cazul a trei puncte de colectare, unul situat pe strada Florilor si douã pe strada Dragos Vodã s-a constatat depãsirea cantitãtii de colectare, o stare insalubrã, cu existenta deseurilor în amestec în afara recipientelor de colectare. Colectarea deseurilor, din data de 01.01.2020, în municipiul Bârlad se realizeazã de Urbana SA Bistrita în baza contractului de delegare a gestiunii activitãtilor de colectare si transport a deseurilor municipale si altor fluxuri de deseuri, componente ale serviciului de salubrizare al judetului Vaslui, lot 4, zona Bârlad nr. 366/27.11.2017 încheiat cu Asociatia de Dezvoltare Intercomunitarã a judetului Vaslui. Graficul de colectare prevede ridicarea zilnicã a deseurilor cu exceptia zilelor de duminicã si a sãrbãtorilor legale. Practic Urbana SA Bistrita a început activitatea pe data de 02.01.2020 dar cantitãtile semnificative de deseuri existente si o serie de dificultãti tehnice au îngreunat activitatea de colectare.

Comisariatul Judetean Vaslui al Gãrzii Nationale de Mediu a stabilit o serie de mãsuri în sarcina URBANA SA Bistrita pentru a evita aparitia unor situatii precum cea din perioada 01-07.01.2020, de depãsire a capacitãtilor de colectare si nerespectare a graficelor de colectare. În data de 07.01.2011 situatia va reveni la normal. Comisariatul Judetean Vaslui al Gãrzii Nationale de Mediu va monitoriza situatia colectãrii deseurilor atât în municipiul Bârlad cât si pe întreg teritoriul judetului Vaslui.” a precizat comisarul sef Cristian Laic. Mâine se anuntã „vizita” celor de la DSP Vaslui. Nu ne punem prea mari sperante. Gunoiul rezistã!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.