spot_img
18.7 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Ani grei de închisoare pentru „Boschetarii” care racolau persoane si le exploatau în Italia

- Advertisement -

PEDEAPSÃ… Doi vasluieni din satul Gârdesti, comuna Voinesti, au fost condamnati la ani grei de închisoare pentru trafic de persoane în scopul exploatãrii prin muncã si prostitutie. Este vorba despre Lucian Milea (41 ani) si Alice Oprea (32 ani), care alãturi de alti trei români, Marian Oprea (38 ani), Monica Iordan (32 ani) si Marian Munteanu (32 ani), formaserã un grup infractional, cunoscut sub denumirea de „Boschetarii”. Cei cinci racolau si exploatau conationali în sudul Italiei, îi sileau sã munceascã, iar pe femei, unele dintre ele adolescente, le obligau sã întretinã relatii sexuale cu diverse persoane. Lucian Milea, liderul retelei de trafic de persoane, a fost condamnat de Tribunalul din Catania la 20 ani de închisoare, Monica Iordat a primit 17 ani si opt luni de închisoare, iar Alice Oprea – zece ani de închisoare.

Lucian Milea este cunoscut în comuna Voinesti pentru pentru faptele sale. „I se spune «Saoru», dar nu stiu de la ce vine. Nu e pentru prima datã când face asta. A mai avut încã douã fete, care munceau pentru el, adicã se prostituau. Ceilalti doi, Alice Oprea si Marian Oprea, sunt frati si tot cu asta se ocupã. Stiu cã mai au o rudã, Felix Oprea, care face acelasi lucru. Racoleazã fete, le tine închise si aduce oameni peste ele. Toatã familia lor se ocupã cu asta, dar nu stiam cã racoleazã si oameni pentru muncã în agriculturã si cã îi trateazã ca pe niste sclavi. Nu cred cã au încercat sã ia persoane din sat, pentru cã as fi auzit”, ne-a declarat un sãtean din Gârdesti. Pe pagina de Facebook a lui Lucian Milea existã si o descriere ce relevã stilul de viatã al acestuia: „groparu’ din Cornetu”. Mâna sa dreaptã este Monica Iordan, concubina sa.

Victimele erau aduse în Italia si mintite cu mirajul unui loc de muncã serios si stabil

Cazul a iesit la ivealã dupã ce unul dintre muncitori a reclamat la Politie conditiile în care el si alti muncitori români sunt siliti sã munceascã. Potrivit presei italiene, este de vorba de 13 lucrãtori agricoli, dintre care patru erau minori. „Erau «angajati» în mediul rural din zona Ragusa pentru a culege legume si fructe. Acestia trãiau, însã, ca niste detinuti condamnati la muncã silnicã, erau privati de documente si exploatati dincolo de orice imaginatie posibilã. O realitate dramaticã despre exploatarea românilor descoperitã de cãtre investigatorii echipei Ragusa Mobile, datoritã colaborãrii lui Marin (n.r. nume inventat) cu autoritãtile. Cei cinci români puseserã pe picioare o mare afacere pe pielea conationalilor lor, afacere care includea de la recoltarea de legume si fructe fãrã nicio platã si pânã la prostitutia minorilor. Totul la îndemâna exploatatorilor. Autoritãtile au reusit sã elibereze «sclavii»: bãrbati, femei, minori si chiar vârstnici. Victimele, care trãiau în sãrãcie extremã în România, au fost racolate, mintite si aduse în Italia cu mirajul unui loc de muncã care le-ar permite sã câstige si sã trimitã bani acasã”, noteazã site-ul rotalianul.ro, care citeazã ziarul Repubblica.

„De nu o bat pânã îi scot… Mortii ei pe gât!”

Aceleasi surse prezintã si conditiile în care muncitorii erau tinuti: „au fost închisi si înghesuiti în barãci fãrã apã, fãrã electricitate si fãrã încãlzire, îmbrãcati în haine luate de la gunoi, autoritãtile i-au gãsit flãmânzi si subnutriti, fiind hrãniti cu alimente expirate si de proastã calitate. Oamenii erau lipsiti de orice document de identitate, închisi si scosi doar pentru a merge la muncã si apoi închisi din nou, iar cei care îndrãzneau sã se rãzvrãteascã sau sã plece, erau pedepsiti aspru, cu violentã. Femeile, unele minore, erau fortate sã întretinã relatii sexuale cu cei cinci «caporali»”. Acestia au fost interceptati telefonic si urmãriti cu avionul, dupã cum se poate observa si în filmuletul furnizat presei de Politia din Ragusa. Cei cinci români îsi amenintau victimele spunându-le cã dacã nu se supun regulilor, vor mânca pietre. Iatã ce se aude pe interceptãrile Politiei: „M-am dus de dimineatã s-o omor, sã-i dau picioare în cap. Dã du-te-n p** mea. Ti-a luat aia banii, ce treabã ai cu mine? Când era aia, i-a luat banii sã mã ducã pe mine…? O tine închisã în casã cu cheia sã nu fugã pe drum, cã „jarca” aia (n.r. persoanã inutilã) i-a luat banii si a fugit în România”, „Când mã întorc înapoi de nu o bat pânã îi scot… Mortii ei pe gât!”, „Vezi disearã ce îti dau”, „Când îti mai spune de bani, frige-i una peste bot si gata”, „Gata, sã mãnânce pietre! Nu mai stai la discutii”, „Ei lasã… Când mã întorc eu înapoi de n-o dau eu la o sutã de mosnegi de ãstia (n.r. prostitutie)”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.