spot_img
19.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Prima vizită externă în calitate de premier. Ludovic Orban și ministrul Afacerilor Externe pleacă la Bruxelles

- Advertisement -

Prim-ministrul Ludovic Orban se va afla, în perioada 7-9 ianuarie 2020, în vizită de lucru la Bruxelles, unde se va întâlni cu oficiali europeni și NATO.

Astfel, în prima zi a vizitei, premierul Ludovic Orban va avea o întrevedere bilaterală cu Charles Michel, președintele Consiliului European, urmată de o serie de întâlniri cu oficiali ai Comisiei Europene, respectiv, cu Michel Barnier, negociatorul-șef al Uniunii pentru retragerea Regatului Unit din UE, cu Oliver Varhelyi, comisar european pentru vecinătate și extindere, cu Frans Timmermans, vicepreședinte executiv al Comisiei Europene, precum și cu Johannes Hann, comisar european pentru buget și resurse umane.

În cea de-a doua zi a vizitei la Bruxelles, Ludovic Orban se va afla la  Parlamentul European, unde va avea o întrevedere bilaterală cu David Sassoli, președintele Parlamentului European, urmată de o conferință comună de presă.

Totodată, premierul român va semna în cartea de onoare a Parlamentului European și va participa la reuniunea grupului PPE din Parlamentul European.

Tot în cursul zilei de 8 ianuarie, șeful Executivului român va avea întâlniri cu lideri politici din Parlamentul European, respectiv cu Manfred Weber, președintele grupului PPE, precum și cu lideri ai altor grupurilor parlamentare….https://www.realitatea.net/stiri/politica/prima-vizita-externa-in-calitate-de-premier-ludovic-orban-si-ministrul-afacerilor-externe-pleaca-la-bruxelles_5e11d515a2a9a32e82161b28

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.