Pentru cei care nu au avut timp de cumpărături, masa vine gata făcută. Restaurantele sau firmele de catering pregătesc mai nou tot meniul de sărbători: de la piftie şi lebăr, la sarmale şi fripturi. Astăzi, în Bucureşti, s-au onorat sute de comenzi.
Nu e loc de pauză în bucătăria acestui restaurant din Bucureşti. În Ajunul Crăciunului trebuie onorate peste 100 de comenzi. Aproape toate pachetele au cozonaci şi aperitive tradiţionale.
Meniul pentru o masă de şase persoane costă între 400 şi 600 de lei. Comenzile s-au dat în urmă cu o săptămână, iar în această dimineaţă, clienţii şi-au primit preparatele aburinde.
Cu cât meniul este mai pretenţios, cu atât creşte şi nota de plată. Bucătarii sunt pregătiţi pentru orice provocare.
Şi sunt tot mai mulţi români care apelează la restaurante sau la firme de catering pentru mesele de sărbătoare
Andreea Hreapca, administrator băcănie: În acest moment avem cam 380 de comenzi date şi până închidem listele estimez că o să ajungem la 500
Liviu Rosz, proprietar fermă: Dacă ne gândim la preţuri la 5-6 persoane cam 350 de lei ar costa toată masa asta, incluzând tot ce se poate pune pe masă
Chefii au liber doar în ziua de Crăciun. Apoi se întorc în bucătărie unde vor pregăti masa de Revelion. …https://observator.tv/social/romani-comanda-masa-craciun-333101.html