spot_img
19.8 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Bãtãlia de la Bãcani: doi frati snopiti în bãtaie de „Smecherii” comunei! (FOTO)

- Advertisement -

COLIND CU… BÃTAIE… În urmã cu douã zile (23 decembrie), sãtenii din Bãcani au asistat îngroziti la o bãtaie cum rar s-a mai pomenit în comunã! Doi frati, Ionut si Vasile, cu vârste de 27 ani si, respectiv, 32 ani, au fost snopiti în bãtaie de mai multi tineri, în jur de 12 spun martorii oculari, cu care se certaserã cu o zi înainte. Unul dintre frati este în stare gravã la Neurochirurgie Iasi! În loc sã colinde vestind Nasterea Domnului, cei doi zac prin spitale, iar gasca de smintiti, care a îngrozit o comunitate întreagã, colidã cu topoarele în mânã, liberi!

Concret, fratii Vasile si Ionut B., au mers pe 22 decembrie seara la un bar din comuna Bãcani, având asupra lor un difuzor din care rãsuna muzicã de sãrbãtoare. Patronul magazinului, vrând sã facã o glumã, i-a luat difuzorul lui Ionut B., de 27 de ani si l-a aruncat unui grup de tineri aflati la bãut. De aici a început o ceartã ca la usa cortului între fratii deposedati de boxã si tinerii „smecheri” care sunt cunoscuti în comunã ca niste bãtãusi si infractori sadea! Dupã recuperarea boxei buclucase, fratii B. au plecat spre casã, iar în urma lor, „smecherasii” au pus-o de-o rãzbunare! Cum sã-i înjure „ãia” pe ei?? Musai trebuie „învãtati” minte, ca sã se stie cine-i sefu’ la bãtaie prin Bãcani! A doua zi, pe 23 decembrie, în jurul orelor 16.00, fratii Ionut si Vasile B., însotiti de unchiul lor Vasile U., au fost atacati pe o ulitã din sat de cãtre grupul „lãrgit” de smecheri, în numãr de 12 dupã cum relateazã unii martori oculari. Acestia, înarmati cu bâte, barde si topoare, au tãbãrât pe fratii Ionut si Vasile B, iar cel din urmã, Vasile, s-a ales cu un topor în cap. Au fost bãtuti sistematic cu bâtele, pânã când a venit politia si douã ambulate, iar doi frati erau aproape fãrã suflare în drum. Evident cã gasca „sturlubatecã si curajoasã” a dispãrut în noapte când a auzit cã vin oamenii legii!

O victimã a ajuns la Iasi, în comã!

La fata locului s-au deplasat douã ambulante, care au preluat cele douã victime – fratii Ionut (27 ani) si Vasile (32 de ani) în stare destul de gravã si i-au transportat la spitalul din Bârlad. Aici s-a constatat de cãtre medicul de gardã de la UPU cã Vasile B., de 31 de ani, este în stare gravã.

„ Victima de 32 de ani a suferit un traumatism cranio cerebral, o plagã contuzã vertex, fractura fronto-parietalã, hematom subdural – starea generalã fiind gravã, a fost transferat la Spitalul de Neurochirurgie Iasi a mentionat medicul Angelica Gramaticu, purtãtorul de cuvânt al spitalului bârlãdean.

„Cea de-a doua victimã, de 27 de ani, a fost diagnosticatã cu traumatism cranio cerebral, traumatism cot stâng, fãrã leziuni de organ la evaluãrile imagistice. A fost directionat la domiciliu cu recomandãri”, a precizat medicul Angelica Gramaticu.

Politia a deschis dosar penal

„La 112, pe data de 23 decembrie, s-a anuntat în jurul orelor 16.55, de cãtre un bãrbat de 27 de ani, cã el si fratele lui, din comuna Bãcani, au fost agresati de mai multi indivizi. Se fac cercetãri în prezent , pornind de la faptul cã cei doi frati au avut cu o zi înainte un conflict cu mai multe persoane la un bar din localitate. Când erau în drum, pe 23 decembrie, au venit mai multe persoane care i-au agresat pe cei doi frati si pe un unchi. Dupã sosirea politistilor, victimele au indicat cine sunt agresorii, fiind deschis în acest caz un dosar penal pentru lovire si alte violente si pentru tulburarea linistii si ordinii publice. Cât priveste victimele, unul dintre frati a suferit leziuni grave si a fost dus la o clinicã de specialitate din Iasi. În dosarul penal deschis se fac cercetãri pentru stabilirea cu exactitate a numãrului de persoane participante la comiterea infractiunilor, împrejurãrile în care au fost sãvârsite acestea, pentru tragerea la rãspundere a vinovatilor. În eventualitatea în care, odatã cu efectuarea cercetãrilor, se vor pune în evidentã si alte infractiuni, vor fi luate mãsuri în consecintã”, a precizat Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.