spot_img
32.9 C
Vaslui
01-iul.-2024
spot_img

Peste 1500 de copii au primit „Cãldurã pentru inimi curate”! | VIDEO

- Advertisement -

DESPRE SUFLET… S-a umplut ieri searã curtea Catedralei Episcopale, cu peste 1500 de copii, veniti din tot judetul, ba chiar si din Basarabia, ca sã îl astepte cu totii pe Mos Crãciun. Episcopia, prin Asociatia Filantropia Ortodoxã Husi, cu sprijinul multor inimi frumoase, precum si a preotilor din Eparhie, au pregãtit peste 1600 de cutii cu daruri, în care s-au gãsit, în principal, haine groase, de iarnã, pentru cei mici. Si dacã cineva n-ar fi înteles cât de important este un astfel de cadou pentru acesti copii, proveniti din familii nevoiase, acela ar fi trebuit sã fie în curtea Catedralei, sã vadã cum unii copii aveau pe ei, în ciuda frigului, câte o geacã subtiricã ori niste flanele prin care vântul trecerea, fãrã opreliste. Zgribuliti, dar voiosi si nerãbdãtori sã vinã Mosul, micutii au cântat colinde, au dansat împreunã cu voluntarii si s-au încãlzit cu ceaiul aburind din care fiecare putea servi cât voia. Un foc spectaculos de artificii a aprins apoi cerul de deasupra Catedralei, spre bucuria si entuziasmul copiilor. Câteva steaguri au fluturat în permanentã în mâinile copiilor si ale preotilor, semn cã tricolorul, copiii si Biserica sunt rãdãcinile viitorului acestui popor.

Mos Crãciun nu i-a dezamãgit pe cei peste 1500 de copii care au venit ieri, în curtea Catedralei Episcopale! Bãtrânul cel bun a venit si le-a împãrtit darurile, bucurându-le inimile. Pânã sã ajungã însã, în curtea Catedralei, copiii au cântat, împreunã cu micii beneficiari ai centrelor sociale, nou înfiintate în judet de cãtre Episcopia Husilor, au dansat, ca sã nu lase frigului nicio sansã sã-i cuprindã, servind si ceaiul cald, pregãtit anume pentru ei. Luminitele care au început sã sclipeascã, atunci când s-a fãcut searã, i-a fãcut pe micuti sã intre si mai mult în povestea creatã anume pentru ei de Preasfintitul Ignatie, Episcopul Husilor, si preotul Vladmir Beregoi. Un moment cu totul deosebit a fost acela când, fosta profesoarã de Matematicã a preotului Vladimir Beregoi, venitã cu un grup de copii chiar din satul natal al acestuia, a rostit pe scenã un mic poem, pentru preotul cu care ei se mândresc atât de mult. I-au dãruit flori si un tablou fãcut de copiii din Basarabia, în semn de pretuire pentru cel care, sãrac fiind în copilãria sa, a învãtat sã lupte cu toate puterile, pentru a ajuta copiii sãrmani sã îsi gãseascã drumul cel bun.

Oficialitãtile s-au alãturat organizatorilor evenimentului de la Catedrala Episcopalã

Pe scena amenajatã lângã statuia lui Stefan cel Mare, Episcopul Ignatie a stat pe toatã perioada evenimentului, cântând în acelasi timp cu copiii. Alãturi i-a fost preotul Vladimir Beregoi, dar si oficialitãtile locale si judetene. A venit la Husi presedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu si prefectul Mircea Gologan. A fost prezent si primarului orasului, Ioan Ciupilan, cel care, tot ieri searã, a organizat în sala mare a Primãriei Husi, imediat dupã încheierea evenimentului de la Episcopie, premierea olimpicilor. „Cei mai buni copii din oras la învãtãturã, cei cãrora le datorãm sustinere si recunostintã, pentru cã aduc în oras premii, duc numele orasului la un nivel înalt si muncesc mult pentru asemenea performante, vor fi aplaudati si distinsi. Ei si profesorii lor sunt mândria noastrã. Sunt bucuros cã orasul nostru are asemenea copii”, a spus primarul Ioan Ciupilan.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.