spot_img
19.8 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

A murit cea mai iubitã profesoarã de la Colegiul Codreanu din Bârlad!

- Advertisement -

DOLIU… A trecut în lumea umbrelor, dupã o grea suferintã, o ilustrã profesoarã de limba si literatura englezã, doamna Nicoleta Croitoru de la Colegiul National „Gheorghe Rosca Codreanu” Bârlad. În vârstã de 56 de ani, prof. Nicoleta Croitoru a suferit de o boalã gravã, care i-a adus sfârsitul, desi a luptat cu îndârjire pentru a câstiga bãtãlia cu moartea. Marti seara, prof. Nicoleta Croitoru s-a „predat”, dupã o scurtã suferintã. Corpul ei este depus la Biserica „Sf. Ioan” din Bârlad, înmormântarea fiind programatã pentru vineri, 20 decembrie, orele 12.00 la Cimitirul „Eternitatea” din Bârlad.

Nãscutã în 1963, la Bârlad, Nicoleta Croitoru si-a dorit din tot sufletul sã devinã profesor la Colegiul National „Gheorghe Rosca Codreanu”. Din cei 29 de ani de activitate didacticã, 28 de ani sunt petrecuti la catedra de limba englezã din cadrul Colegiului Codreanu.

<<Prof. Nicoleta Croitoru a avut un parcurs profesional fulminant, marcat de multiple succese la competitiile scolare de specialitate, de premii obtinute la etapele nationale ale olimpiadei de limba englezã, de cîstigarea marelui premiu „Zayed Future Energy Prize” (100.000 dolari) cu proiectul „Casa Verde”, sectiunea Global High School, ce a permis asigurarea a 70% din energia necesarã bunei functionãri a Colegiului National „Gheorghe Rosca Codreanu”. Mai vorbim si de numeroase succese la concursurile scolare nationale si evaluãrile pentru certificatele de cunoscãtor al limbii engleze. Doamna profesoarã Nicoleta Croitoru si-a dedicat întreaga viatã educãrii generatiilor de elevi ai Colegiului National „Gheorghe Rosca Codreanu”, institutiei scolii, pe care a respectat-o profund si a slujit-o cu deplinã abnegatie. Profesionist desãvârsit, profesor de englezã divinizat de elevii sãi, doamna Nicoleta Croitoru rãmâne pentru totdeauna un reper al oamenilor scolii, un model de dãruire. Dumnezeu s-o odihneascã în pace!>>, a transmis Inspectoratul Scolar Vaslui, prin purtãtorul de cuvânt, prof. Alexandru Mîtã.

Plânsã de colegi si de elevi!

„La 56 de ani, din care peste jumãtate dãruiti cu dragoste copiilor, domnisoara profesor Nicoleta Croitoru pãrãseste <<clipa cea repede>> si intrã în timpul vesniciei. Rar ne-a fost dat sã vedem un om mai dedicat meseriei care pentru ea însemna viata însãsi. Familia ei numãrã sute de elevi recunoscãtori pentru pasiunea care transforma orele de curs în autentice momente de rafinament intelectual. O singurã orã cu <<domnisoara>>, cum îi spuneau elevii, îti schimba perspectiva asupra notiunii de învãtare si a celei de profesor. Perfectionistã pânã la capãt, a cerut întotdeauna mai întâi de la ea excelentã si a transmis-o apoi elevilor. Ireprosabilã în toate – tinutã, miscare, ton – asa rãmâne în inimile noastre domnisoara profesoarã Nicoleta Croitoru.

Pentru noi, colegii, este un etalon al decentei, discretiei, profesionalismului si a lucrului fãcut cu credinta în puterea educatiei. Nu s-a plâns niciodatã, nici mãcar în ultimele ei clipe, de boala perfidã ce o mãcina. A înfruntat-o cu demnitate pânã la capãt. Durerea noastrã, a tuturor celor care o stiu, nu încape în cuvinte, brusc rãmase fãrã sens. Ne e greu sã credem si sã acceptãm cã nu mai e… Parcursul ei a fost scurt, prea scurt, dar atât de intens si de luminos! Nu vrem sã spunem cã a murit… ci doar cã s-a ridicat în luminã pentru totdeauna!

Te iubim, Nicoleta, si deja ne e dor de tine! Vegheazã-ne de dincolo cu cãldura sufletului tãu generos! Dumnezeu sã te aibã în paza Lui! Vom fi alãturi de tine si de familia îndureratã pentru ultima datã în capela Bisericii <<Sf. Ioan>> si te însotim pe drumul tãu final, vineri, 20 decembrie 2019, la ora 12.00″, au transmis cu durere imensã, colectivul de cadre didactice si de elevi de la Colegiul National „Gh. Rosca Codreanu” – Bârlad.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.