spot_img
14.4 C
Vaslui
21-sept.-2024
spot_img

Un „neica nimeni” a ajuns subprefect!

- Advertisement -

RUSINOS… Caz incredibil la Vaslui, acolo unde un necunoscut, care nici nu îndeplineste conditiile legale cerute de Codul Administrativ, este numit subprefect, pe o filierã extrem de dubioasã. Narcis Poianã, un tip care a lucrat în Prefecturã si care, a fost „eliminat”, în perioada lui Daniel Olteanu, pentru încãlcarea normelor de integritate, s-a aciuat la Primãria Laza, initial drept consilier personal al primarului si, mai apoi, secretar de primãrie. Acum, printr-o decizie care a socat pe toatã lumea, premierul Orban îl numeste pe fostul functionar de Prefecturã, dat afarã tocmai pentru ilegalitãti, în functia de subprefect. Cazul este de-a dreptul revoltãtor, iar guvernul PNL ar trebui sã ia mãsuri, sã îndrepte aceastã gafã, desi cei de la PMP Vaslui mai au putin si cred cã li se cuvine si postul de prefect, dacã tot au dat jos Guvernul Dãncilã!

Cine l-a sustinut pe dubiosul domn Poianã pentru postul de subprefect? Unele voci din politica localã sustin cã Narcis Poianã ar fi fost adus în PMP cu câteva luni în urmã, prin intermediul prietenului sãu, Nicu Vârlan, presedintele UDMR Vaslui, cel care se considerã o eminentã cenusie a politicii locale.

Un ungur din Vaslui, niste conexiuni ale acestuia prin Prefecturã si, bum!, iatã cum rãsare Poianã subprefect de Vaslui!

Ei bine, Marcel Gangu, un individ sters din toate punctele de vedere, însã pe mâna cãruia a încãput organizatia PMP, cât timp Bichinet este la tratament, ar fi propus, din partea partidului lui Bãsescu, ca postul de subprefect sã-i revinã lui Poianã. Cum negocierile de la Bucuresti au fost foarte intense, între PNL si partidele care cer posturi în teritoriu, PMP si ALDE, sãptãmâna trecutã s-a blocat numirea noului subprefect. Toatã lumea stia cã Dan Dumitru Ciomaga urma sã fie subprefect, datã fiind vechimea sa în Prefecturã, acesta având si sustinerea ALDE. Ceva s-a întâmplat si PMP a primit câstig de cauzã la numirea subprefectului astfel cã, ieri, Guvernul a decis sã-l nominalizeze drept subprefect de Vaslui pe Narcis Poianã, un neica-nimeni care zãcea printr-un birou de secretar în comuna Laza. Atuul lui Poianã în fata lui Arcãleanu – sã nu uitãm cã persoana nominalizatã initial pentru postul de prefect avea cam aceleasi studii si vechime ca functionar public – a fost faptul cã acesta a lucrat la Prefecturã. Da, dar a fost si dat afarã din Institutia Prefectului, în toamna anului 2016, dupã ce ANI a început sã se întrebe ce e cu mormanul de contracte de reprezentare în instantã, pe care juristul Prefecturii, Narcis Poianã, îl avea cu primãriile. Dupã septembrie 2016, Poianã dispare din vizorul tuturor si se ascunde la primãria Laza, unde este consilier personal al primarului de acolo. De câteva luni, a ajuns secretar la primãria Laza, iar de acolo cei de la PMP, ajutati de omniprezentul „ungur” Nicu Vârlan, l-au „pescuit” si l-au trimis în functia de subprefect. Este o mare rusine pentru aceastã institutie, numirea pe o functie atât de importantã a unui personaj certat cu legea si care a pãrãsit rusinos institutia, în 2016, însã acest lucru ne demonstreazã cã interesele de partid sunt mai presus de interesele oamenilor!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.