spot_img
19.8 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

JUDECÃTORII ÎL LOVESC ÎN PLIN PE AFACERISTUL DOBROVOLSCHI, LÃSÂNDU-L FÃRÃ TEREN ÎN CURTEA SPITALULUI BÂRLAD!

- Advertisement -

CONCLUZII CLARE… Tribunalul Vaslui a respins, pe 12 decembrie, solicitarea firmelor omului de afaceri Dan Dobrovolschi, prin care acesta cerea ca Municipiul Bârlad, prin Institutia Primarului, sã fie obligat sã-i mai dea încã 1.600 mp de teren în plus. Este vorba de acele firme care construiesc un spital privat în curtea spitalului public si care s-au trezit cã nu au alei sau parcãri, dupã ce au ridicat clãdirea pe cei 600 mp cumpãrati initial. „Respinge ca neîntemeiatã cererea având ca obiect obligarea pârâtei la întocmirea si înaintarea cãtre Consiliul Local a solicitãrii privind închirierea/vânzarea/concesionarea unei suprafete de teren. Respinge ca neîntemeiatã cererea având ca obiect obligarea pârâtei Municipiul Bârlad, prin primar, la acordarea în oricare dintre modalitãtile prevãzute de lege (concesionare/închiriere/vânzare) a suprafetelor de teren necesar”, este sentinta datã de judecãtorul de sedintã pe 12 decembrie. Cu alte cuvinte, se dovedeste din nou cã am avut dreptate, atunci când am semnalat, având documente clare!, faptul cã s-a încãlcat legea atunci când s-a construit clãdirea lui Dobrovolschi pe suprafata initialã cumpãratã de la CLM Bârlad, adicã 600 mp! Prin procesul pe care l-a pierdut la Vaslui, în primã instantã, sentinta nefiind definitivã, omul de afaceri Dan Dobrovolschi a încercat (si va încerca în continuare!) sã obtinã încã 1.600 de mp din terenul spitalului din Bârlad. Dar, si judecãtorii au vãzut clar cã acesta nu are niciun drept pe terenul public, ci doar pe cei 600 mp pe care îi detine si pe care a construit 100%, nerespectând legea .

SC Axa Optic SRL si SC HR Global Consult SRL din Bârlad, care fac parte din grupul de firme apartinând omului de afaceri Dan Dobrovolschi, au dat în judecatã, în 2018, municipiul Bârlad, prin Institutia Primarului, pe motiv cã nu li s-a aprobat concesionarea, închirierea sau vânzarea (oricare dintre variante îi convenea afaceristului) a unei suprafete de 1.600 de metri pãtrati din curtea spitalului din Bârlad! Mai precis, este vorba despre clãdirea netermintã din curtea spitalului, ridicatã pe cei 600 de mp cumpãrati de Dobrovolschi cu largul concurs al fostului primar Titi Constantinescu si a CLM Bârlad, în 2011. Dupã cum se stie, noua clãdire rãsãritã în curtea spitalului nu mai are autorizatie de constructie, actualul primar refuzând sã prelungeascã autorizatia, pentru un motiv clar: s-a construit pe toatã suprafata de 600 mp, deci 100%, cu încãlcarea legii, iar acum Dobrovolschi s-a trezit cã nu mai are cum sã-si desfãsoare activitatea în „spitalul privat” – fluxuri, trafic, parcãri, spatiu verde, deoarece terenul respectiv (de la marginea clãdirii sale) apartine municipiului Bârlad! Dupã ce i-a cerut primarului Boros, în 2017, sã-i dea în concesiune 1.600 mp, iar acesta l-a refuzat, ca si CLM Bârlad de altfel, Dobrovolschi a dat în judecatã … municipiul Bârlad.

Judecãtorii vasluieni, corecti , i-au spus: „Nu se poate asa ceva”!

Pe 12 decembrie, la Tribunalul Vaslui s-a dat pronuntarea în dosarul care priveste plângerile fãcute de firmele Axa Optic si HR Global Consult SRL (reclamante), ambele fãcând parte din grupul de firme apartinând lui Dan Dobrovolschi, împotriva municipiului Bârlad (pârâtã). Iatã sentinta Tribunalului: „Respinge ca inadmisibil capãtul de cerere având ca obiect obligarea pârâtei la invitarea reprezentantilor reclamantei la sedintele comisiilor de specialitate si la sedinta Consiliului Local în cadrul cãreia se va dezbate solicitarea reclamantei. Respinge exceptia inadmisibilitãtii capãtului de cerere având ca obiect anulare adresã 569/10.11.2017 emisã de Municipiul Bârlad prin primar. Respinge exceptia lipsei calitãtii procesuale pasive a Municipiului Bârlad cu privire la capãtul de cerere, având ca obiect obligarea pârâtei Municipiul Bârlad prin primar, la acordarea în oricare dintre modalitãtile prevãzute de lege concesionare/închiriere/vânzare) a suprafetelor de teren necesar. Respinge ca neîntemeiatã cererea formulatã de reclamantele SC Axa Optic SRL si SC HR Global Consult SRL – în contradictoriu cu pârâtul Municipiul Bârlad – Institutia Primarului Municipiului Bârlad, cu privire la cererea de anulare adresã 569/10.11.2017. Respinge ca neîntemeiatã cererea având ca obiect obligarea pârâtei la întocmirea si înaintarea cãtre Consiliul local a solicitãrii privind închirierea/vânzarea/concesionarea unei suprafete de teren. Respinge ca neîntemeiatã cererea având ca obiect obligarea pârâtei Municipiul Bârlad prin primar la acordarea în oricare dintre modalitãtile prevãzute de lege (concesionare/închiriere/vânzare) a suprafetelor de teren necesar. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Pronuntatã, azi, 12.12.2019″. Cu alte cuvinte, am avut dreptate! Se dovedeste pe zi ce trece, cã s-a încãlcat flagrant legea, asa cum am scris de atâtea ori!

Vã reamintim… de la ce a pornit totul! O afacere controversatã, care isi are originile din vremea lui Titi Constantinescu

O situatie total în defavoarea spitalului bârlãdean a fost bãgatã sub pres de cãtre autoritãtile locale trecute, dar nu si de cãtre cele prezente. Este vorba despre clãdirea aflatã în constructie în curtea spitalului Bârlad, sub denumirea de Centru Medical D+P+4 E, adicã demisol, parter si patru etaje, un adevãrat spital privat, al cãrui beneficiar, dacã ne luãm dupã afisajul de pe clãdire, este SC Axa Optic SRL Bârlad, firmã care face parte din grupul de firme al omului de afaceri Dan Dobrovolschi. Pentru bârlãdenii care nu stiu, în 2011, pe vremea fostului primar Constantin (Titi) Constantinescu, omul de afaceri Dan Dobrovolschi a cumpãrat, cu acordul larg al CLM Bârlad, suprafata de 600 mp din terenul spitalului, teren aflat în proprietatea CLM Bârlad si care a fost trecut în proprietatea privatã a CLM Bârlad, pentru a fi vândut, cu 100 de euro/mp. Cu alte cuvinte, a fost cumpãrat terenul de 600 mp cu 60.000 de euro. S-a cerut eliberarea autorizatiei de constructie în 2012, iar în 2014 au început lucrãrile. Si, surprizã: Centrul Medical începe sã ia avânt. Termenul de finalizare a constructiei a fost august 2017. Constructia este ridicatã pe toatã suprafata de 600 mp cumpãratã si, ca urmare, din luna august 2017, primarul Dumitru Boros nu a mai acordat autorizatie de constructie, astfel cã lucrãrile la acest centru medical au fost sistate, spre disperarea lui Dobrovolschi. Orice centimetru de pãmânt din jurul constructiei apartine municipiului Bârlad, deci e domeniu public. Dupã ce a ridicat constructia pe cei 600 mp, Dobrovolschi a mai vrut încã 1.600 mp din curtea spitalului, pentru a-si construi parcãri si cãi de acces. Primarul si CLM Bârlad au respins aceastã solicitare, iar acum si judecãtorii spun NU! Dupã cum am mentionat, sentinta Tribunalului Vaslui poate fi atacatã cu apel la Curtea de Apel Iasi, lucru care se va întâmpla cu sigurantã. Vom vedea dacã si judecãtorii ieseni vor fi la fel de corecti cu proprietatea Municipiului Bârlad.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.