- Advertisement -
MINUNILE SFANTULUI NICOLAE… Sfântul Nicolae, primul moș generos din luna sărbătorilor și a cadourilor este și unul dintre cei mai iubiți sfinți ai românilor. Sfântul Nicolae, sărbătorit pe 6 decembrie, supranumit și „Făcătorul de minuni”, patron al Greciei și al altor orașe din Apusul Europei, este unul dintre cei mai populari sfinți ai creștinătății. Biserica Sfântul Gheorghe Nou din București păstrează mâna dreaptă a Sfântului Nicolae, dăruită, potrivit documentelor, de Arhiepiscopia din Bari domnitorului Mihai Viteazul. Despre minunile Sf. Nicolae ne-a povestit o cititoare cum a binecuvântat-o Sfântul și a adus pe lume un băiețel, deși medicii nu i-au dat șanse să aibă copii! Ea s-a rugat la Biserica Sfântul Gheorghe Nou din București, iar Sfântul Nicolae s-a îndurat de familia ei!!!
Cei mai mulți creștini care au venit deja să se reculeagă în fața raclei, unde am fost personal, știu povestea Sfântului Nicolae, așa cum a fost ea reținută în izvoarele ortodoxe. Nicolae a fost un creștin prigonit și închis pentru credință. Ideea de dărnicie vine din povestea a trei fete sărmane, care nu se puteau mărita, pentru că nu aveau zestre. Nicolae le-a dat trei pungi cu galbeni, ca să nu cadă în păcatul desfrâului. Sunt peste 400 de ani de când Mihai Viteazul ar fi adus de la Bari mâna dreaptă a Sfântului Nicolae, la care vin pelerinii.
.
Minunile Sfântului Nicolae ne arată că Divinitatea este lângă noi!
.
Sfântul Ierarh Nicolae, arhiepiscopul Mirei Lichiei, s-a născut în localitatea Patara din Asia Mică, în cea de-a doua jumătate a secolului al III-lea, într-o familie de oameni înstăriți și creștini devotați. Crescut în spiritul poveței creștine „să împarți averea săracilor”, Sfântul Nicolae și-a dat întreaga moștenire pentru a-i ajuta pe nevoiași. În tradițiile românești, Sfântul Nicolae apare pe un cal alb, aluzie la zăpadă care cade în luna decembrie, păzește soarele, care încearcă să se refugieze pe lângă el spre tărâmurile de miazănoapte pentru a lăsa lumea fără lumină și căldură. Este iscoada diavolului, stăpânește apele, fiind patron al corăbierilor pe care îi scapă de la înec, apără soldații în război, motiv pentru care aceștia îl invocă în timpul luptelor, ajută văduvele, orfanii și fetele sărace care vor să se mărite și femeile care își doresc copii, deși medicii nu le dau șanse.
.
„Minunile săvârșite de Sfântul Nicolae, precum învierea celor trei copii omorâți de un hangiu sau salvarea de la naufragiu a unor corăbii, sunt binecunoscute. De aceea, Sf. Nicolae a fost ales ca ocrotitor al copiilor, dar și al marinarilor, al brutarilor, al fetelor fără zestre, al victimelor sistemului judiciar etc. Dintre multele istorisiri care îl au ca erou, cea mai cunoscută este cea a fiicelor unui om bogat care își pierduse averea. Sfântul a venit într-o noapte și le-a aruncat pe fereastră trei saci de aur, pe care să îi aibă drept zestre pentru a nu fi nevoite să se prostitueze”, a explicat părintele Bogdan Teleanu de la Patriarhia Romană.
.
Cititorii ziarului nostru, martori ai minunilor Sfântului Nicolae
.
Aflând că vrem să scriem despre Sf. Nicolae, făcătorul de minuni, o cititoare ne-a trimis câteva rânduri: „Ați putea adaugă una din multele minuni ale Sfântului Nicolae și anume ca familia noastră nu putea să aibă copii. Doctorii nu mi-au dat nicio șansă. După multe rugăiuni și fapte bune în noaptea de 5 spre 6 decembrie 2003 mi-a apărut Sfântul Nicolae în vis. Era o mare de oameni care stătea în așteptare. Sfântul a venit înspre mine, cu mare iubire. Mi-a făcut Sfânta Cruce pe burtică, a rostit cuvinte într-o limbă veche, neînțeleasă de mine. Eu l-am întrebat de unde știe ca sunt însărcinată. Mi-a răspuns blând: nici atâta lucru să nu știu?. Așa s-a născut primul nostru copil, despre care am aflat, tot în vis, ca va fi băiețel și va avea 2,8 kg. Doctoriței mele ginecolog și multor oameni le-am povestit, iar la naștere s-a confirmat totul. Era băiețel și avea 2,8 kg.”, a povestit cititoarea noastră. Ar fi foarte interesant dacă și alți cititori ar povesti despre minunile înfăptuite de Sf. Nicolae sau ale altori Sfinți, căci acestea sunt dovezi clare că Sfinții fac minuni, sunt alături de oameni, de animale, alături de toată Creația lui Dumnezeu, arătând că oamenii nu sunt singuri pe pământ! Avem atâția prieteni de nădejde! La mulți ani celor care poartă numele Sfântului Făcător de Minuni Nicolae!
- Advertisement -
Sa dea sfantul Nicolaie sa fie in jurnalul militiei sovietice toti dusmanii sfintei familii, sora, unchiul, si matusa dupa mine si parinti, 1800-etern, vesnic.Sanepid vesnic.