spot_img
22.4 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Sedintã de îndatã a CLM Bârlad, cu surprize mari! (VIDEO)

- Advertisement -

INTERESE… Sedinta CLM Bârlad, de îndatã, de vineri, 29 noiembrie, se anunta ca fiind una cu cvorum minim si cu scandal. Dupã ce cu o zi înainte, pe 28 noiembrie, social democratii au pãrãsit sala si apoi prin vocea liderului lor, Adrian Solomon, au anuntat cã nu vor mai participa la nici o sedintã de îndatã sau extraordinarã pânã la încheierea mandatului, sedinta de vineri searã a luat o întorsãturã neasteptatã si, ceea ce se prefigura de la început ca fiind un esec, s-a transformat într-o victorie pentru liberali. Toate cele 40 de proiecte de hotãrâre de pe ordinea de zi au fost aprobate cu 11 sau 12 voturi pentru, de la PSD fiind prezent la sedintã un singur consilier local din cei zece – Sorinel Rãducanu, trimis de Adrian Solomon ca sã anihileze o tentativã a consilierului independent Bogdan Sârbu de a-si face imagine!

Vineri, 29 noiembrie, la orele 19:00, primarul Dumitru Boros a convocat o sedintã de îndatã a CLM Bârlad, pentru a pune în discutie nu mai putin de 40 de proiecte de hotãrâre. Proiecte care au fãcut parte din ordinea de zi a sedintei de îndatã din 28 noiembrie, boicotatã de consilierii PSD, care au plecat din sedintã, aprobând doar douã proiecte din primele 10. Toate strategiile cu care au venit vineri seara atât consilierii PNL, cât si independentul Bogdan Sârbu, au fost date peste cap de un singur consilier PSD: Sorinel Rãducanu. Din tabãra liberalã nu a lipsit niciun consilier, fiind prezent chiar si Cezar Toporas, care a lipsit joi, iar când s-a asigurat cã toti cei zece consilieri PNL sunt în salã, presedintele de sedintã a declarat deschisã ordinea de zi. Astfel, la sedinta de îndatã au fost 10 consilieri PNL, unul PSD si un independent, deci 12 din 21 de consilieri.

Cum si-a bãtut joc de consilierii PSD, Adrian Solomon!

Dupã boicotul din sedinta de pe 28 noiembrie, a doua zi, deputatul PSD Adrian Solomon a spus într-o conferintã de presã cã social democratii nu vor mai participa niciodatã la sedinte de îndatã sau extraordinare. „Îi transmitem domnului primar cã de astãzi, datoritã atitudinii domniei sale si a domnului Luca, consilierii PSD vor participa doar la sedintele ordinare. La nicio sedintã de îndatã sau extraordinarã nu vor participa, exceptie fãcând sedinta de buget. Prin urmare mai are sase sedinte domnul Boros, în care mai poate face ceva, ceva din ce si-a propus”, a spus în conferintã Adrian Solomon, presedintele PSD Bârlad. Si, ce sã vezi? Nu au trecut decât opt ore de la „amenintãrile” lui, si iatã cã la sedinta de îndatã apare un consilier PSD, Sorinel Rãducanu, care a votat fãrã sã mai scoatã un sunet, alãturi de PNL! Pentru bârlãdeni! Deci se poate. Iar consilierul independent Bogdan Sârbu a fost total anihilat, mai precis votul lui nu a contat!

Bogdan Sârbu a avut parte de o mare surprizã!

Liberalii au strâns rândurile si mai pãrea cã în „ajutorul” lor va veni si independentul Bogdan Sârbu, fost membru PNL timp de peste 15 ani. Surpriza sedintei si a lui Bogdan Sârbu a venit când în salã a intrat consilierul PSD, Sorinel Rãducanu, care s-a asezat tacticos la masã. Suspiciunile erau cã acesta va supraveghea sedinta, numai cã, dupã ce, la începutul sedintei, independentul Bogdan Sârbu a contestat legalitatea întrunirii si a depus un amendament prin care cerea sã se discute si sã se voteze doar anumite proiecte (vreo 10), care în opinia lui pãreau a se încadra în titulatura de „fortã majorã si maximã urgentã” a constatat cã i s-a respins amendamentul! Cu ajutorul pesedistului Sorinel Rãducanu! Asa cã liberalii au continuat dezbaterile pe proiectele de hotãrâre. Bogdan Sârbu a anuntat presedintele de sedintã cã nu va participa la vot la anumite proiecte.

Consilierul PSD Sorinel Rãducanu a votat alãturi de liberali

În conditiile în care Sorinel Rãducanu, din partea PSD, nu ar fi venit la sedintã, consilierii liberali nu ar fi putut trece niciun proiect fãrã aportul pozitiv al lui Bogdan Sârbu. Imediat dupã începerea procesului de vot, liberalii au fost sprijiniti de Sorinel Rãducanu, care a votat alãturi de ei la toate proiectele de hotãrâre. Deci, este clar cã nu venise doar ca simplu spectator. Adevãrul este cã Sorinel Rãducanu i-a dat planurile peste cap independentului Bogdan Sârbu, care venise la sedintã cu temele bine fãcute. Supravegheat si de reprezentantul USR care era în salã, hotãrât sã se impunã, atâta timp cât el era „votul decisiv”, în anuntata lipsã a pesedistilor, planul lui a esuat lamentabil. Toate proiectele de pe ordinea de zi au fost aprobate, în afarã de unul singur, initiat de consilierii PSD, la initiativa lui Sorinel Rãducanu. Acesta a solicitat consilierilor liberali si primarului Boros postarea lui pe site-ul institutiei pentru dezbatere si informarea bârlãdenilor.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.