spot_img
19.8 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Sedintã explozivã la CLM Bârlad! PSD a pãrãsit sedinta! (VIDEO)

- Advertisement -

BOICOT…Consilierii PSD Bârlad au pãrãsit ieri sedinta Consiliului Local Municipal Bârlad, zeci de proiecte de hotãrâre neputând fi analizate! Discutiile dintre consilierii locali ai PSD si primarul Dumitru Boros au fost explozive, cu jigniri si iesiri nervoase, în special din partea consilierilor PSD Georgicã Motrea, fost politist, actualmente pensionar si Sorinel Rãducanu, reprezentantul etniei romilor în CLM Bârlad, din partea PSD. Interesant a fost cã s-au certat ca la usa cortului cu liberalii, pânã când au ajuns la un proiect de hotãrâre pe care l-au votat, asa cã având dovada „muncii” ca sã-si ia indemnizatia de sedintã, consilierii PSD – nouã la numãr, în frunte cu viceprimarul Roxana Miron Feraru, s-au ridicat si au plecat din sedintã, desi pe ordinea de zi figurau încã vreo 30 de proiecte de hotãrâre!

Circ în Consiliul Local Bârlad, la discutarea unui proiect de hotãrâre ce viza introducerea unui traseu nou de transport în comun, pe ruta Confectii – Politia Localã-Cãsutele sociale (în Cartierul Munteni). Cvorumul în CLM Bârlad de ieri a fost de 19 consilieri: 9 PSD (a lipsit Marin Bunea), 9 PNL (a lipsit, cine altul decât Cezar Toporas, legat ombilical de fina sa din PSD viceprimarul Roxana Miron Feraru) si un consilier independent (Bogdan Sârbu). Astfel cã, pentru a trece proiectele de hotãrâre era necesar un minim de 11 voturi. Niciun partid (PSD sau PNL) chiar dacã beneficia de votul consilierului independent, nu ar fi reusit sã treacã proiectele, doar cu 10 voturi. Cum majoritatea proiectelor erau initiate de primarul Dumitru Boros, PSD s-a abtinut de la primele 9 proiecte, printre care si cel cu înfiintarea unui nou traseu de transport public de persoane prin curse regulate. Acest proiect de hotarâre figura la nr.5 pe ordinea de zi si era initiat de primarul Dumitru Boros. Consilierul local PSD Georgicã Motrea a sãrit la gâtul primarului liberal, acuzându-l de plagiat! „Sã vã fie rusine, domnule primar! Noi am adus primii proiectul de hotãrâre cu înfiintarea acestui nou traseu la solicitarea oamenilor din Cartierul Munteni si ne-am trezit, dupã ce l-am depus la registraturã cã ati intiat si dumneavoastrã acelasi traseu! Copie la indigo, copy – paste de la noi! Sã vã fie rusine, eu nu am mai vãzut asa ceva! Veniti dumneavoastrã în fatã cu acelasi proiect! Si nici nu spuneti adevãrul!” a spus consilierul Motrea de la PSD, printre alte vorbe grele aruncate cãtre primarul Boros. Edilul s-a apãrat si l-a pus la punct pe consilierul PSD recalcitrant, cãruia i-a explicat cã nu sunt proiectele identice, cel initiat de el având alte trasee decât cel al PSD si un numãr de statii mai mare. Dar, cu 10 voturi pentru si 9 împotrivã, proiectul a cãzut la vot. Dupã ce au mai respins încã patru proiecte, consilierii PSD s-au pregãtit de marea loviturã! Au ajuns la proiectul initiat de ei, tot cu privire la transportul în comun pe noul traseu. Aici au avut consilierii PNL un amendament, trecând în locul statiilor si traseelor initiale, pe cele din proiectul lor respins. Si cum la vot a picat proiectul initiat de PSD, s-a trecut la votarea cu amendamentul consilierilor PNL, si, pentru cã erau interesele mari în joc, ale cetãtenilor din cartierul Munteni, s-a votat cu amendament! Si imediat dupã, consilierii locali PSD au pãrãsit sala de sedintã, lãsând CLM fãrã cvorum, astfel cã s-a suspendat sedinta!

30 de proiecte importante nu au mai fost discutate

„Nu am o explicatie la atitudinea celor din PSD, însã regret cã au plecat, pentru cã erau proiecte importante pentru oras. Vreo 30 de proiecte mai erau de discutat, dar ca principiu s-au discutat doar o treime din proiecte, dintre care opt au picat la vot, asa cã vedeti si dumneavoastrã cum trateazã PSD asteptãrile bârlãdenilor. Este de neimaginat, pentru cã ei au posibilitatea sã facã amendamente, dar asta e. Avem lista celor de la ANL care trebuia discutatã, cãci sunt doi tineri care împlinesc 35 de ani pe 30 noiembrie si iatã cã pierd dreptul la o locuintã pentru cã PSD s-a hotãrât sã nu mai voteze! Mai sunt copiii de la Scoala Vasile Pârvan care trebuiau sã plece la Chisinãu si multe altele! Bârlãdenii sã judece dacã a fost corect ce au fãcut”, a spus primarul Dumitru Boros.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.