spot_img
19.5 C
Vaslui
28-sept.-2024
spot_img

Soc la Primãria Gherghesti: Consilierul local Stoica, cercetat pentru incompatibilitate de ANI!

- Advertisement -

GRAV…Consilierul local Constantin Stoica, din cadrul CL al comunei Gherghesti se aflã pe lista Agentiei Nationale de Integritate, care îl acuzã de incompatibilitate. Consilierul PSD este în acelasi timp si angajat cu contract individual de muncã la Primãria Gherghesti. Primarul comunei, Nixon Nicolae Ibãnescu ne-a spus cã stie cã este anchetat de ANI pentru cã este angajat în aparatul sãu de specialitate la primãrie, dar sperã ca judecãtorii sã respingã acuzatiile ANI, desi consilierul Stoica n-a depus încã la dosarul de evaluare niciun punct de vedere.

Agentia Nationalã de Integritate (ANI) a trimis cãtre mass media un comunicat prin care precizeazã cã a constatat starea de incompatibilitate si conflict de interese de naturã administrativã în cazul a 12 alesi locali. Printre ei se numãrã si Constantin Stoica, consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Gherghesti. „Începând cu data de 23 noiembrie 2017 exercitã simultan functia de consilier local si calitatea de angajat cu contract individual de muncã în cadrul aparatului de specialitate al primarului comunei Gherghesti, încãlcând astfel dispozitiile art. 88, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003, coroborat cu dispozitiile art. 25 si ale art. 132 din Legea nr. 215//2001, dispozitii legale în vigoare pentru perioada supusã evaluãrii. Persoanele evaluate au fost informate despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiazã – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considerã necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.  Stoica Constantin nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apãrare.”, se precizeazã în comunicatul ANI.

Nixon o dã cotitã, Stoica nu dã declaratii…

Consilierul local Constantin Stoica, considerat de toatã lumea din comunã mâna dreaptã a primarului Nixon Ibãnescu, este angajat ca pompier si casier, în cadrul aparatului de specialitate al primarului comunei Gherghesti. Mai mult, acesta este si consilier local. Primarul Nixon Ibãnescu nu a dorit sã spunã prea multe legat de acest aspect neplãcut, încercând sã ne facã sã credem cã el habar nu avea de starea de incompatibilitate în care se gãseste omul sãu de bazã. „Nu stiu eu de astea. Stiu cã este cercetat de ANI, dar cred cã a depus acte ceva, nu stiu. Nu stiam când l-am angajat cã se încalcã vreo lege. Nu cred asa ceva”, a spus primarul Nixon, care nu era foarte încântat cã omul sãu de bazã a ajuns acum în atentia presei, în afarã de faptul cã este cercetat de ANI! Am încercat sã luãm legãtura cu alesul local acuzat de incompatibilitate, dar sotia ne-a spus la telefon cã acesta si-a uitat telefonul acasã, iar când va reveni la domiciliu ne va suna el.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.