spot_img
32.9 C
Vaslui
01-iul.-2024
spot_img

70 de primãveri, în inima unei toamne: Lina Codreanu si prietenii – eveniment remarcabil, la Husi!

- Advertisement -

MOTIVATII… Husul dã semne cã se ambitioneazã sã îsi recapete prestigiul cultural de care s-a bucurat în alte vremuri! Luna noiembrie vine cu evenimente care dau multã sperantã în acest sens. Dupã lansarea de cãtre Episcopie a unei edituri, „Horebu”, precum si a editiei anastatice a „Chronicii Husilor si a Episcopiei cu aseminea numire”, pe 15 noiembrie, iatã cã scriitoarea Lina Codreanu organizeazã în „orasul dintre vii”, sâmbãtã, 23 noiembrie, lansarea a trei cãrti, care-i apartin. Lista invitatilor este una onorantã pentru Husi, cu academicieni, scriitori, oameni de culturã, atasati de familia Codrenilor de la Husi. De altfel, este si un motiv în plus pentru care cu totii vor fi sâmbãtã la Husi: Lina Codreanu va fi aniversatã, împlinind o vârstã frumoasã.

Scriitoarea Lina Codreanu va lansa sâmbãtã, 23 noiembrie, în Sala Protopopiatului Husi, trei cãrti. „Costache Olãreanu, arhitecturi ludice”, „Profil aniversar” si „Semnale critice”. Evenimentul va fi moderat de Theodor Codreanu, iar participantii vor fi prieteni dragi ai familiei Codreanu, dar si ai Husului.Sâmbãtã, 23 noiembrie 2019, la ora 11:00, la Protopopiatul Husi, va avea loc manifestarea culturalã: lansare de carte – Lina Codreanu. Vor fi prezente remarcabile personalitãti ale culturii din Chisinãu, Iasi, Galati, Bârlad, Vaslui si Husi. Adresez prietenilor invitatia de a participa la aceastã activitate din „orasul dintre vii”. Vã astept cu emotie si cu plãcere!”, a fost mesajul scriitoarei. Academicianul Mihai Cimpoi, academicianul Nicolae Dabija, profesorul universitar Petru Ioan, Teodor Pracsiu, Viorel Dinescu, Vasile Fluturel, pr. consilier Cosmin Gubernat, Dumitru Gabura (Chisinãu), Petrus Andrei, pr. Marcel Miron, Elena Monu, Vasile Soimaru, Costin Clit, Gelu Bichinet – cu totii sunt asteptati sã fie prezenti la eveniment.

„Profil aniversar”, repere, gânduri, poze, amintiri…

Pe 25 noiembrie, Lina Codreanu va rotunji suma anilor pe care i-a trãit frumos. A învãtat generatii întregi de copii sã iubeascã Limba si Literatura Românã, a scris, a publicat si, înainte de toate, a construit o familie minunatã. În cãrticica numitã „Profil aniversar”, scriitoarea Lina Codreanu a pus lucruri de pret: repere cronologice importante, gânduri ale celor care i-au apreciat munca, poze, amintiri… „Cu ceva vreme în urmã, notam într-o paginã de jurnal prezenta sentimentului cã trebuie sã modific ritmul vietii si sã-mi pun la punct anumite proiecte. Pe unele le-am rezolvat, pe multe, nu. Fascinatia copilãriei în satul natal, învãtãtura dobânditã în scoli, nobila trudã de profesor practicatã în peste patru decenii mi-au fost temelia iubirii de familie, a respectului pentru semeni si, totodatã, izvorul inspiratiei creative, al cercetãrii si receptãrii critice. Asa au apãrut cãrtile în povestea personalã. Gratitudinea mea se îndreaptã cãtre Domnul, cãtre membrii familiei, cãtre prieteni, colegi, mândresteni, huseni, fiindcã de la fiecare am primit fãrâme de energie oportunã pentru a ajunge în acest moment auroral – 70 de ani. Rãmân împãcatã la gândul cã aceste pagini pot întregi profilul meu spiritual, receptat discret de cãtre prietenii dintotdeauna – cititorii”, a scris Lina Codreanu, sub titlul „semne confesionale”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.