spot_img
18.1 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Bursele gimnastelor da, „Bârlad Fest” ba! (VIDEO)

- Advertisement -

CEARTÃ… ELECTORALÃ… La sediul Primãriei Bârlad a avut loc o sedințã de Consiliu Local (CL) cu scântei electorale, în cadrul cãreia, pe ordinea de zi, un numãr de patru proiecte de hotãrâre au fost supuse dezbaterii si aprobãrii. La punctul 3, pe ordinea de zi a fost reluat în dezbatere proiectul de hotãrâre privind organizarea evenimentului „Bârlad Fest”, asta dupã ce, în sedința anterioarã a fost respins. Nici ieri PSD si PNL nu au ajuns la întelegere, iar dupã mai bine de o orã de ceartã electoralã, proiectul a fost din nou respins! În schimb, PSD a votat pentru ca gimnastele sã primeascã bursele de performantã. Pe site-ul ziarului nostru puteti urmãri dezbaterea „ca la usa cortului” dintre PSD si PNL.

Formațiunile politice din Consiliul Local Municipal Bârlad (CLM) n-au ajuns la un consens referitor la semnarea Acordului de colaborare cu firmã din Bârlad, apartinând lui Marius Frangulea. Consilierii social-democrați îl acuzã pe primarul Dumitru Boros de folosirea acestui eveniment ca instrument electoral, data desfãsurãrii suprapunându-se cu campania electoralã de anul viitor privind alegerile locale. Ba chiar consilierul Adrian Huiban s-a arãtat supãrat pentru cã primarul Dumitru Boros a postat o pozitie publicã pe pagina de socializare a Primãriei Bârlad, în care a dat numele consilierilor care s-au împotrivit organizãrii Bârlad Fest. Cearta dintre PNL si PSD adurat peste o orã, cu o pauzã pentru consultãri de vreo 15 minute. Pe scurt, consilierii PSD au solicitat ori sã fie mutatã data organizãrii Bârlad – din luna mai anul viitor în altã lunã, ori ei nu voteazã! Culmea este cã, la sedinta de îndatã au fost 8 consilieri PSD, 9 PNL si un independent, Bogdan Sârbu. Dacã la sedinta de CLM de pe 31 octombrie, când s-a respins prima datã proiectul de hotãrâre, a lipsit consilierul liberal Liviu Luca, lãsând liberalii fãrã un vot de „aur”, ieri a lipsit Cezar Toporas, astfel cã votul pentru Bârlad Fest a fost 9 pentru (PSD plus Bogdan Sârbu) si 9 PNL. Si iarãsi a cãzut proiectul la vot.

Lupta electoralã lasã tinerii bârlãdeni fãrã festival

„Este vorba despre „Bârlad Fest”, gândit a se desfãsura precum renumitele „Untold” sau „Neversea”, având în vedere cã ar fi adus la Bârlad peste 30 de artisti , printre care 3 Sud Est, 5 Gang, Alex Velea, Andra, Carlaʼs Dreams, Delia, DJ Maxwell, DJ Rynno&Sylvia, DJ Vali Bãrbulescu, Dragonu AK47, Fãrã Zahãr, Fly Project, Guess Who, Irina Rimes, Mandinga, Mihai Mãrgineanu, Florin Chilian, La Familia, Lidia Buble, Loredana Groza, Parazitii, Pavel Stratan, Rosario Internullo, Ruby, The Motans, Vama, Vita de vie, Voltaj, Whatʼs Up si multi altii. Pretextând cã s-ar distruge gazonul de pe terenul 1 al Stradionului <<Rulmentul>>, consilierii Apostu Dorin, Bunea Marin, Gâlea Constantin, Huiban Andrei, Miron Roxana, Motrea Georgicã, Popa Catinca, Rãducanu Sorinel, Rosca Vasile si Tiron Cristina, toti de la PSD, au votat împotriva unei initiative care ar fi conectat Municipiul Bârlad la un circuit national de concerte de anvergurã si ar fi adus aici tineri din toatã regiunea si chiar din tarã. Evenimentul s-ar fi putut tine pe terenurile 2 si 3, iar terenul 1 ar fi fost folosit pentru ridicarea a douã baloane cu aer cald, ceea ce nu s-a mai fãcut niciodatã în oras. Este total dezonorant sã condamni Bârladul la izolare, doar pentru cã asa îti dicteazã tie partidul! În plus, consilierul independent Sârbu Bogdan, neîntelegând cã, de fapt, si tinerii din Bârlad au nevoie de concerte a spus <<Eu nu votez tepe!>> si s-a opus proiectului!”, a comentat votul pe acest proiect primarul Dumitru Boros. Pe pagina acestuia de socializare, acesta a mai adãugat: „Participând la întâlnirile organizate de Asociatia municipiilor din România, am constatat cã toate orasele sunt într-o competitie în a-si atrage si mentine tinerii acasã. Un astfel de festival ar fi venit în întâmpinarea dorintei tinerilor si nu numai, dupã modelul oraselor din Ardeal. Era o cheltuialã minimã din partea Primãriei iar festivalul era organizat în perioada când nu existã competitii sportive. Consilierii locali PSD si cei care au votat împotrivã ar fi trebuit sã dezbatã proiectul si sã-l îmbunãtãteascã, nu sa-l respingã. Pãcat cã nu întelegem cã suntem într-o continuã competitie cu celelalte orase si orice initiativã este un pas inainte. Cine se opune, nu doreste progresul Bârladului”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.