spot_img
19.5 C
Vaslui
28-sept.-2024
spot_img

Trei „directori” bârlãdeni au sãpat un tunel si au furat aur si diamante din Londra!

- Advertisement -

JAF CA-N FILME

LOVITURÃ… Trei bârlãdeni, din care doi figurau ca directori de firme în Marea Britanie, au comis un jaf ca-n filme. Acestia au închiriat un apartament situat chiar lângã o casã de lux de bijuterii din Londra si au sãpat un tunel pânã în interiorul Bijuteriei. Potrivit anchetatorilor, hotii ar fi reusit sã fure aur si diamante de aproape 300.000 de lire, producând si distrugeri de aproape 40.000 de lire sterline. Doi dintre suspecti au fost arestati la Iasi zilele trecute si extrãdati în Anglia. Asta, dupã ce judecãtorii din cadrul Westminster Magistrates’ Court au emis pe numele lor mandate europene de arestare. Astfel, au fost arestati Marian-Sorin Munteanu (43 de ani) si Florin Cristin Neagu (46 de ani). Jaful de la bijuteria George Attenborough & Son a fost relatat în presa din Marea Britanie la finele lunii martie. Un al treilea suspect a fost prins în luna aprilie 2019, în Anglia. Potrivit autoritãtilor, acesta este Nicolae Siscã, un bârlãdean care s-a mutat în Iasi. Acum, cei trei vor fi dusi în fata magistratilor si riscã pânã la 10 ani de închisoare, dacã vor fi gãsiti vinovati.

Florin Neagu

Jaful ar fi avut loc în perioada 23-24 martie, într-un weekend, când bijuteria era închisã. Cei trei români au sãpat un tunel din apartamentul alãturat pe care l-au închiriat, ce i-a dus direct în sediul bijuteriei. Hotii au reusit sã fure aur si diamante în valoare de 300.000 de lire sterline. Anchetatorii au ajuns la suspecti pe baza unor imagini prelucrate de pe camerele de supraveghere din zona bijuteriei. Unul dintre suspecti a fost prins dupã o lunã de la jaf, la Londra. Ceilalti doi bârlãdeni au fost prinsi la Iasi iar Curtea de Apel a validat mandatele europene de arestare. Marian Sorin Munteanu (43 de ani), care figureazã ca fiind directorul unei firme din Marea Britanie si Florin Cristin Neagu (46 de ani) au fost extrãdati, pe motiv cã nu au dat detalii concludente despre jaful din luna martie de la Londra. „Situatia de fapt imputatã persoanei F.C.N, descrisã în cuprinsul mandatului european de arestare constã, în esentã, în urmãtoarele: Între 23.03 si 24.03, trei bãrbati au intrat prin efractie în locatia Bijuteriei G… Attenborough & Sons, 193 Fleet Street, furând bunuri în valoare de 298.987,21 lire sterline, cauzând daune de aproximativ 16.000 lire sterline si cauzând aproximativ 20.000 de lire sterline pierderi comerciale.”, au precizat în sentinta de punere în executare a mandatului european de arestare procurorii Curtii de Apel Iasi.

Gafe de începãtori: au lãsat urme, fiind usor de prins!

Conform motivãrii sentintei de extrãdare, în perioada jafului, suspectii au închiriat un apartament în imediata vecinãtate si au sãpat un tunel pânã în încãperea bijuteriei, de unde au sustras „prada”, apoi s-au fãcut nevãzuti. Greselile hotilor par sã fi fost de începãtori, pentru cã Florin Cristin Neagu a fost identificat pe imaginile de pe camerele de supraveghere din zonã. Anchetatorii britanici au recurs la metoda de „recunoastere facialã” si cãutându-l în baza de date, i-au stabilit identitatea, când acesta a pãrãsit teritoriul Marii Britanii prin Eurotunel. „Când tâlhãria a fost descoperitã luni, s-au gãsit douã gãuri (destul de mari cât sã permitã unui om sã se târascã prin ele) sãpate prin perete, una dãdea în zona comunã pãtrunzând în bijuterie si una, dintre zona comunã cãtre librãria William Hill de la etajul inferior. Se crede cã aceastã gaurã a fost fãcutã prima datã din gresealã. La ora 19:25 sâmbãtã în ziua 23.03, CCTV (camera de supraveghere – n.r.) din interiorul William Hill aratã cum Nicolae Siscã s-a târât prin gaura din perete (fata sa este acoperitã, dar poartã o sapcã distinctivã si un trening rosu pe care l-a purtat toatã ziua, dupã cum se vede pe camere) si aparent realizeazã cã gaura duce la William Hill în loc sã ducã la bijuterie si se întoarce pe aceeasi gaurã.”, mai aratã judecãtorii CA Iasi în motivarea sentintei. O altã gresealã a hotilor a fost închirierea unui apartament în apropiere, folosit ca centru de comandã, unde perfectau planurile. Actele de închiriere erau pe numele unuia dintre ei. De asemenea, suspectii s-au deplasat în zilele jafului cu un autoturism VW Passat argintiu, iar asigurarea era tot pe numele unuia dintre ei. Cei trei bârlãdeni riscã pânã la 10 de ani de închisoare pentru fapta comisã în Marea Britanie.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.