spot_img
18.1 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Gimnastele de aur ale Bârladului, rase de la bursele de performantã de consilierii PSD!

- Advertisement -

OBEDIENTI… Gimnastele de aur ale Bârladului au fost bãtaia de joc a consilierilor locali PSD, care au considerat cã detinãtoarele unor medalii importante, care onoreazã orasul, nu meritã sã primeascã burse de performantã. Astfel, nouã gimnaste au fost scoase de pe lista elevilor cu rezultate exceptionale la concursurile scolare, fiindcã trupa de consilieri PSD, condusã de profesorul Andrei Huiban, a gãsit de cuviintã ca taman acum sã facã circ electoral. Pesedistii au insinuat cã actiunea primarului Boros este una doar care sã-i aducã capital politic. Beneficiind de faptul cã unul dintre consilierii PNL a plecat din salã, stricând majoritatea fragilã pe care partidul lui Boros o are în CL, proiectul a fost respins. În aceeasi cheie, au actionat si la aprobarea bugetului actiunii „Bârlad Fest”.

În sedinta de ieri, 31 octombrie, de la Primãria Bârlad, consilierii PSD, alãturi de independentul Bogdan Sârbu, au gãsit momentul potrivit sã facã circ electoral, folosindu-se de proiectele de hotãrâre care vizau rãsplata pentru performantele gimnastelor. Vãzând cã primarul Dumitru Boros vrea sã includã si cele nouã gimnaste de la Scoala Gimnazialã „Manolache Costache Epureanu” pe lista beneficiarilor de bursã, ca urmare a rezultatelor excelente obtinute de micutele sportive de performantã, pesedistii s-au opus hotãrârii si, cum erau majoritari, proiectul a cãzut. Bineînteles cã oamenii lui Solomon vor avea argumente si vor umple Facebook-ul de comunicate de presã, dând vina pe liberali. Un lucru este cert: gimnastele de aur ale Bârladului nu vor primi bursele de performantã, iar evenimentul „Bârlad Fest” nu va mai avea loc. Proiectul a fost respins, pentru ca nu cumva Boros sã capitalizeze un plus la imagine pe seama organizãrii unor zile culturale. Oficial, li s-a reprosat cã „vor strica gazonul, deoarece concertele urmau sã se desfãsoare pe stadion. Degeaba au adus argumente organizatorii, prezentând chiar aprobarea Federatiei Române de Rugby, cum cã pot sã desfãsoare evenimentul pe stadionul „Rulmentul”. Consilierii PSD au fost fermi. Fãrã distractie la Bârlad. Toate acestea s-au întâmplat fiindcã aritmetica majoritãtii în CL Bârlad o asigurã consilierul independent Bogdan Sârbu, în timp ce PNL si PSD au fiecare câte 10 consilieri. Dar acum a intervenit si lipsa unui consilier PNL, Liviu Luca, care, în mod bizar, pe la jumãtatea sedintei, a iesit din salã trântind usa, dând posibilitatea PSD-ului sã-si facã jocurile. Supãrarea lui a fost una puerilã, fiind nemultumit de prestatia presedintelui de sedintã care, culmea, era tot din partidul sãu.

Consilierii PSD si independentul Sârbu au tãiat elanul unor tineri care doreau sã organizeze, de Zilele Culturale, evenimentul „Bârlad Fest”

Dupã ce a primit avizele necesare în comisiile de specialitate, proiectul de hotãrâre privind organizarea evenimentului „Bârlad Fest”, de cãtre doi tineri din Bârlad, a fost respins tot de majoritatea constituiutã ad-hoc de PSD! Societatea Costimar New Concept SRL Bârlad a venit în fata CLM cu o propunere interesantã, si anume un maraton muzical pentru luna mai a anului viitor, unde sã concerteze peste 30 de artisti locali, nationali si internationali. Prin vocea „liderului” de grup PSD, prof. Andrei Huiban, motivatia de respingere a demonstrat cã oamenii politici locali judecã totul doar prin prisma duelurilor lor electorale: „Spuneti cã veti aduce artisti nationali si internationali! Noi ne temem cã pe scenã, fiind campanie electoralã, sã nu urce si alti „artisti”, gen domnul primar Boros, fiind si Zilele Culturale al orasului, atunci! Mai mult, se va strica si gazonul si punem în pericol investitiile fãcute pentru refacerea clãdirii de la stadionul Rulmentul. Vã propunem sã le organizati în altã lunã, nu în luna mai!”. Punctul de vedere al PSD-ului pare unul pertinent, însã a uitat complet cã „Zilele Culturale ale Bârladului” se organizeazã de peste 30-40 de ani, numai în luna mai, iar în perioada cât a domnit primarul lor, Constantin (Titi) Constantinescu, acesta nu avea nicio jenã „electoralã” de a se urca pe scenã, în campaniile electorale si sã cânte alãturi de artisti, salutând publicul, care peste o sãptãmânã-douã mergea la vot! Motivul real a fost de fapt lipsa de interes a pesedistilor fatã de tinerii bârlãdeni. Dupã cum se stie, tinerii din acest municipiu reprezintã „un mare pericol” pentru PSD, nefiind inclusi în „bazinul” electoral preferat, precum asistatii sociali, rromii sau pensionarii. „Eu vã asigur cã nu voi urca pe nicio scenã. Este prevãzut în acest acord, sã nu se facã politicã la „Bârlad Fest”, nu voi deranja cu nimic tinerii care vor sã se distreze si sã participe la concerte”, a spus, în replicã, primarul Boros. Dar, pentru cã s-a mai gãsit un „aliat” politic la PSD, în persoana independentului Bogdan Sârbu, care si el a fost împotriva organizãrii „Bârlad Fest”, de frica unor „tepe” imaginare, gen drobul de sare din povestea lui Ion Creangã, „Prostia omeneascã”, proiectul de hotãrâre a cãzut la vot! Doar 9 consilieri PNL au fost pentru, iar 11, PSD + independentul Sârbu, împotrivã! „Vom organiza acest festival în alt oras, dacã Bârladul nu ne vrea”, au spus tinerii organizatori, plecând dezamãgiti de ipocrizia consilierilor PSD din CLM Bârlad!

Alte victime al PSD: micutele gimnaste de aur ale Bârladului

Plecarea intempestivã a consilierului liberal Liviu Luca, pe la mijlocul sedintei CLM a stricat complet fragila majoritate a PNL fatã de PSD! Si astfel, Liviu Luca, cãruia nu i-a convenit maniera si „mistoul” fãcut de presedintele de sedintã Cezar Toporas, tot un liberal de-al sãu, a plecat trântind usa, lãsând fãrã votul „de aur” pe consilierii PNL! Si astfel, PSD a mai dat odatã cu „bãtul în baltã”, respingând la vot solicitarea conducerii Scolii Gimnaziale „Manolache Costache Epureanu” din Bârlad, care a cerut printr-o adresã sã se suplimenteze numãrul total de burse aprobate în luna august, cu 9 burse de performantã, deoarece gimnastele de la Clubul Sportiv Scolar, sunt de fapt elevele acestei scoli. Asa cã, primarul Boros a initiat un proiect de hotãrâre, prin care a introdus cele 9 burse de performantã ale gimnastelor medaliate la Campionatele Nationale de Gimnasticã, evident modificând si suma totalã aprobatã de la buget în sedinta din 30 august, când a fost aprobat proiectul cu acordarea burselor la elevii bârlãdeni! (HCLM 260/30.08.2019). Consilierii PSD au avut obiectiuni, prin aceeasi voce a prof. Andrei Huiban, care a crezut cã se modificã valoarea burselor de performantã, nu numãrul lor, iar alãturi de el s-a manifestat si consilierul Sorinel Rãducanu, care si el a „înfierat” ca si Huiban, „intentia” primarului de a da bani la elevii cu performante, în plus fatã de ce s-a aprobat în luna august! Si cum spiritul de turmã functioneazã în social-democratie, când s-a supus la vot, desi s-a specificat clar cã nu se modificã valoarea unei burse de performantã ci valoarea totalã a sumei acordate în august de la buget, consilierii PSD s-au abtinuit de la vot! Proiectul a picat si gratie lui Liviu Luca, consilierul PNL care a pãrãsit sedinta, pentru cã au fost 10 voturi pentru (9 PNL plus independentul Bogdan Sârbu) si 10 împotrivã ale consilierilor PSD!

PSD s-a rãzgândit… dar era prea târziu!

Aproape de sfârsitul sedintei, liderul de grup de la PSD, Andrei Huiban, si-a dat seama cã au fãcut o gafã monumentalã, respingând acordarea burselor de performantã gimnastelor! Si a solicitat presedintelui de sedintã, Cezar Toporas, sã se reia votul la acest proiect de hotãrâre! Dar primarul Dumitru Boros si secretarul municipiului Bârlad, Cãtãlin Haret nu au fost de acord, pentru cã legea este clarã: odatã votat un proiect de hotãrâre nu mai poate fi modificat decât într-o altã sedintã! „Aici nu suntem la taraba din piatã, suntem la CLM unde se repectã legea 215, a alesilor locali!”, a spus primarul Boros, dupã ce secretarul a sus cã nu se mai poate vota încã odatã. „Vã felicit domnilor de la PSD cã ati lãsat micutele gimnaste, care au adus medalii pentru orasul nostru, fãrã bursa de performantã. Ati înteles ce ati vrut din acest proiect de hotãrâre, ca si din proiectul privind organizarea <<Bârlad Fest>>”, a spus primarul Dumitru Boros, dezamãgit de atitudinea jenantã a consilierilor PSD fatã de gimnaste.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.