spot_img
18.7 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Mircea Diaconu, #unOM cu bunã-credintã: „Nu am liniste, cât încã nu-mi stiu semenii ocrotiti”

- Advertisement -

PRINCIPII CORECTE… „NIMENI NU RÃMÂNE ÎN URMÃ! EGALITATE DE SANSE ÎN SOCIETATE”, asta îsi propune Mircea Diaconu, candidatul sustinut de ALDE, ca prioritate a mandatului de presedinte al României. Cu gândul cã, dacã fiecare dintre români e bine, tara e bine, Diaconu sustine cã „România are nevoie de crestere economicã, dar si de combaterea activã a sãrãciei, de cresterea nivelului de trai pentru toti românii, de investitii pentru reducerea diferentelor de dezvoltare între regiuni si între diversele categorii sociale. România nu poate progresa cu adevãrat câtã vreme aproape jumãtate din populatia sa se luptã cu sãrãcia, iar foarte multi români sunt departe de nivelul de trãi decent”. Si, asa cum l-am cunoscut pe marele actor în vizitele sale la Vaslui, lucrurile stau chiar asa cum le spune acum, în campania electoralã. Românii sunt împãrtiti în mai multe pãturi sociale, cei foarte bogati (putini la numãr) fiind în contradictie cu cei foarte sãraci (marea masã a românilor). În 30 de ani, niciun presedinte nu s-a luptat pentru ca oamenii acestei tãri sã o ducã bine, fiecare a servit grupurilor de interese.

Omul modest si cu bunã credintã, care le-a cîstigat deja încrederea vasluienilor prin simplitatea sa si prin discursul bine ancorat în realitãtile judetului, actorul Mircea Diaconu, spune cã „reducerea drasticã a sãrãciei nu este posibilã decât dacã vor urma zece ani de stabilitate si constructie care sã vindece traumele grave provocate în anii pierduti în scandaluri. Presedintele României trebuie sã lucreze pentru clãdirea unei guvernãri stabile pentru cã orice blocaj provocat de Presedinte are efecte în economie si produce în final sãrãcie”. Diaconu crede cã sansele economice de care se bucurã România trebuie directionate în mod special cãtre zonele si categoriile profund afectate de sãrãcie, pentru a le ridica nivelul de trai. “Trebuie avut în vedere cã dezvoltarea economicã nu este un scop în sine, ea este indispensabilã României, dar trebuie pusã în slujba si în beneficiul cetãtenilor”, spune Mircea Diaconu.

Este nevoie de transparentã, vasluienii pot avea încredere într-un presedinte provenit din mijlocul lor, asa cum este marele actor Mircea Diaconu

„Dacã voi ajunge presedinte, una dintre tintele mele principale va fi transparenta, ceea ce înseamnã desecretizare. Au fost de 30 de ani mari privatizãri, pe care nu le-a verificat nimeni dacã si-au atins scopul. Cele mai multe contracte sunt secrete. Sã vã dau un exemplu: privatizarea ARO, care a fost o operatiune a oamenilor gri. ARO avea în acel moment piatã de desfacere în foarte multe tãri si fãcea concurentã marilor firme, pe acelasi principiu dupã care acum Renault are succes cu brandul Dacia: pretul foarte mic. Produsele ARO bãteau toate produsele similare, din cauza pretului foarte redus, în zona masinilor de teren, în Africa de Sud, America de Sud, India, China, Egipt. ARO a fost scos de pe piata externã cu ajutorul unor mâini românesti. A fost o operatiune de tip ocult. La fel s-a întâmplat si cu Oltchim. Au fost piete de pe care am fost scosi sistematic si bãietii care trebuie sã spioneze, sã fie atenti la ris-curile de tarã, nu au ridicat niciun deget pentru a opri aceste privatizãri. Pentru cã, pe tot ce înseamnã traseul acesta al ultimilor 30 de ani, aceste persoane gri au putut sã facã orice porcãrie cu putintã si au secretizat-o. si ne-au râs în nas, la nesfârsit. Ori, dansul acesta, festivalul de secretizãri, de atâta amar de vreme, nu mai poate continua”, considerã candidatul Mircea Diaconu. „O societate este atât de puternicã pe cât de puternice sunt grupurile dezavantajate din interiorul sãu. Cei sãraci, femeile, cei din mediul rural, persoanele cu dizabilitãti, minoritãtile de diverse tipuri sunt categorii care trebuie sprijinite în mod special pentru a avea acces la oportunitãti, pentru a-si putea împlini aspiratiile de dezvoltare”, mai spune Mircea Diaconu, care considerã cã a construi statul social al României înseamnã în primul rând solidaritate. Nu este o optiune, ci o obligatie a liderilor politici de astãzi si cetãteni ai acestei tãri”. Vasluienii care îsi doresc înainte de toate un OM în functia de presedinte al tãrii îl gãsesc pe Mircea Diaconu, în data de 10 noiembrie, pe pozitia a 10 – a din buletinul de vot.

(Material executat la comanda ALDE, prestator ziar Vremea Nouã, Cod mandatar financiar 31190010)

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.