spot_img
18.7 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Zeama de varza, bautura folosita din strabuni pentru hemoroizi, boli hepatice, arsuri si chiar inflamatii

- Advertisement -

Putine persoane stiu ca, atat varza murata, cat si zeama sau moare, cum i se mai spune prin diferite parti ale tarii, sunt adevarate depozite de medicamente naturale care pot preveni si vindeca diferite boli. Continutul bogat de substante nutritive din zeama de varza murata revitalizeaza organismul si-l tonifica.

S-a dovedit ca varza este o sursa excelenta de vitamina U, care poate ajuta la vindecare ulcerului peptic. Sucul de varza cruda s-a dovedit ca reprezinta un tratament eficient pentru ulcerul peptic, iar varza murata reprezinta o alta sursa de vitamina U. Varza murata este bogata in vitamina C, mai bogata chiar decat varza cruda, vitamina antioxidanta care ajuta la fortificarea sistemului imunitar al organismului. Varza murata este singurul aliment de natura vegetala in care se gaseste vitamina B12 din belsug, cea care incetineste procesul de imbatranire, protejeaza sistemul nervos si impiedica pierderile de memorie. Tot zeama de varza contine si minerale precum magneziu, acid folic, potasiu, fier, iod.

In compozitia de la zeama de varza se regasesc o parte din vitaminele si antioxidantii prezenti in varza proaspata, dar si microelemente, saruri minerale, fermenti si enzime aparute datorita procesului de fermentatie. Astfel, varza murata dar si zeama de varza contin vitamina U, vitamina anti-ulceroasa, care se distruge prin fierbere, de aceea varza murata si zeama se recomanda in tratarea bolilor ulceroase. Pentru ca stimuleaza arderea grasimilor si normalizeaza apetitul, varza si zeama de varza murata se recomanda, cruda, si in curele de slabire.

Moarea regleaza si stabilizeaza tensiunea. Persoanelor hipotensive li se recomanda zilnic, un pahar de moare de varza. Cateva pahare de moare pe zi, mai multe zile la rand, ajuta la normalizarea digestiei, dar si la prevenirea constipatiei in caz ca te confrunti cu asa ceva. Desi nu este prea placuta la vedere si nici gustul nu e foarte atragator, consumata regulat, zeama de varza are efect detoxificat asupra organismului, ajutand la eliminarea toxinelor.

Tinand cont de compozitia bogata in vitamine si minerale, o cura cu zeama de varza, mai ales in sezonul rece, cand organismul este predispus mai ales, infectiilor respiratorii, atat de raspandite, contribuie la vitaminizarea organismului si la intarirea sistemului imunitar. …https://www.bzi.ro/zeama-de-varza-bautura-folosita-din-strabuni-pentru-hemoroizi-boli-hepatice-arsuri-si-chiar-inflamatii-3803577

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.