spot_img
26.8 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

„Infiltrații” din Baroul Iași pot respira ușurați: au scăpat de obligația de a da declarație pe propria răspundere că nu fac jocul serviciilor secrete!

- Advertisement -

Consiliul Baroului Iași a constatat că, din punct de vedere legal, nu le poate impune membrilor instituției să depună declarații pe propria răspundere referitoare la apartenența sau nu la vreun serviciu de informații. În schimb, mai bine de jumătate dintre membrii Consiliului au depus deja această declarație. Ea va fi înnoită în fiecare an, conform decanului Tudor Duca.

Membrii Baroului Iași nu sunt obligați să dea o declarație pe propria răspundere referitoare la apartenența sau colaborarea cu eventuale servicii secrete.
Hotărârea a fost luată în cadrul penultimei ședințe a Consiliului Baroului.

„Opt dintre cei 13 membri ai Consiliului Baroului Iași au depus deja benevol câte o declarație pe propria răspundere referitoare la faptul că nu sunt membri și nici nu colaborează cu vreun serviciu secret din România sau din alt stat. Printre aceștia mă regăsesc și eu. Noi am ales să depunem aceste declarații pentru a da un exemplu. În plus, au fost și alți membri ai Baroului Iași care și-au exprimat dorința de a depune aceste declarații. Mai mult, cei care le-au depus și-au asumat și obligația de a le reînnoi anual”, a declarat ieri avocatul Tudor Duca, decanul Baroului Iași. …https://www.bzi.ro/infiltratii-din-baroul-iasi-pot-respira-usurati-au-scapat-de-obligatia-de-a-da-declaratie-pe-propria-raspundere-ca-nu-fac-jocul-serviciilor-secrete-3803749

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.