spot_img
26.8 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

O nouă escrocherie explodează: bani „evaporați” din conturi printr-un simplu telefon

- Advertisement -

Un nou tip de escrocherie apărută pe plaiuri mioritice a fost descoperită de polițiști și procurorii DIICOT, din Ploiești. Doi escroci au fost prinși după ce, în luna septembrie, au golit conturile mai multor români, printr-un simplu telefon.Infractorii au sunat la o companie de telefonie mobilă, s-au dat drept alte persoane și au cerut portarea numărelor pe o cartelă SIM. Apoi, de pe numărul victimelor au sunat la banca la care acestea aveau cont și au cerut resetarea parolelor de internet bankig.

După obținerea informațiilor confidențiale, a fost ușor, apoi, să transfere toți banii în alte conturi. Numai de la trei victime, în doar trei zile, escrocii au obținut 231.500 lei, bani cu ajutorul cărora au cumpărat mai mult bunuri de lux.

Concret, iată ce a transmis DIICOT:

„La data de 30.10.2019, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploiești împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O Ploiești au efectuat un număr de 3 percheziții domiciliare pe raza teritorială a municipiului București, Ploiești și a localității Drăgănești, județul Prahova, la locuințele a 2 persoane suspectate de săvârșirea infracțiunilor de fraudă informatică, acces ilegal la un sistem informatic, fals informatic, alterarea integrității datelor informatice și operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice. …https://evz.ro/o-noua-escrocherie-explodeaza-bani-evaporati-din-conturi-printr-un-simplu-telefon.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.