spot_img
32.9 C
Vaslui
01-iul.-2024
spot_img

Profetia lui Ciupilan s-a împlinit! De nervi, liberalii îi scot ochii pentru 50 de bani!

- Advertisement -

CONTRAST… Venirea la Husi a celor 4,7 milioane de lei, pe care Guvernul Dãncilã a apucat sã-i trimitã Primãriei, pânã la vestita motiune, a bãgat cearta în Consiliul Local. Dupã cea mai recentã sedintã de CL, primarul Ciupilan a declarat cã liberalii au fãcut scandal pentru… 50 de bani. “Eu aduc 4,7 milioane de lei în oras, si multumesc doamnei Dãncilã pentru asta, iar domnii liberali reproseazã cã la un proiect european, functionarii au gresit socoteala cu… 50 de bani. Ne fac pe toti incompetenti. Ce înseamnã asta? Ei nu spun cã în programul de guvernare al PNL, centura ocolitoare a orasului Husi nu mai este o prioritate. Nu au fãcut în viata lor un proiect european. Eu am adus cel putin 500 miliarde de lei vechi în acest oras si, da, am mai fãcut clarificãri, am muncit cum am putut, dar am fãcut ceva. Altii doar criticã. Îi anunt cã intru eu acum în campanie, cã la europarlamentare am tras chiulul. Acum intru pentru doamna Dãncilã, cã ea a dat Husului 500 miliarde de lei vechi pentru investitii, pe putin”, a anuntat primarul Ioan Ciupilan. Si într-adevãr în programul de guvernare propus de Orban, soseaua de centurã a Husului, prinsã de Dãncilã la finantare, nu se mai regãseste. Apare cea a Bârladului, cea a Vasluiului, dar lipseste orasul dintre vii.

“Am auzit si eu cu stupoare cã în programul de guvernare al PNL soseaua de centurã a municipiului Husi nu mai este prioritate si nu mai este prinsã în noul program de guvernare. Am ajuns la concluzia cã dacã vin liberalii la putere, se taie toatã munca noastrã. Cam la concluzia asta ajungem”, a declarat, ieri, primarul Ciupilan, pe care l-au enervat liberalii din Consiliul Local, la sedinta extraordinarã din 24 octombrie. Atunci, spune alesul, consilierii PNL i-ar fi reprosat cã nu s-a întocmit corect un proiect european, care a revenit pe masa consilierilor, pentru o modificare. 50 de bani ar fi fost pricina supãrãrii. “Pentru cei care nu au întocmit un proiect european niciodatã în viata lor, ei trebuie sã stie cã sunt cheltuieli eligibile, dar si cheltuieli neeligibile, pe care fiecare evaluator, fiecare specialist care analizeazã proiectul acela, le interpreteazã si e normal sã mai aparã mici diferente, solicitându-se clarificãri. Dacã la un proiect de peste un million de euro, cum e al nostru, cel cu dotarea Ambulatoriului, partea de contributie a primãriei Husi s-a gresit cu 50 de bani în plus, unde e problema mare? În timp ce noi aducem în oras un milion si vreo 200 de euro, iar contributia localã este doar de vreo sutã si ceva de mii, la care, iatã, s-a gresit cu 50 de bani (pentru care liberalii fac scandal), atunci, îmi cer eu scuze. Ce mai pot sã spun?! As vrea sã vãd si eu un proiect initiat de consilierii liberali, care sã aibã finalitate, dar si o corectitudine la virgulã-virgulã, cum au ei pretentii la altii. Chiar vreau sã vãd. Eu, din punctul meu de vedere, care am reusit sã aduc în oras cam 50 de milioane de euro, fonduri europene, si pentru care am tot dat clarificãri, dar am si adus banii la Husi, pânã la urmã, pot sã spun cã, da, se mai poate întâmpla sã calculezi gresit cu marea sumã de 50 de bani. Dar consilierii liberali din CL Husi sunt perfecti. Ei fac totul perfect. Au sãrit sã spunã cã suntem incompetenti, cã nu stim sã întocmim proiecte. Erau foarte supãrati cã s-a calculat în plus cu 50 de bani si trebuie sã facem clarificãri”, a spus, enervat, primarul Ciupilan.

Guvernul Dãncilã a dat 4,7 milioane de lei, pentru functionarea Primãriei, plus finantare pentru centura orasului, iar liberalii o taie

DECLARATIE…”Acum sã vã spun cum este cu cele 47 de miliarde de lei vechi. Pentru cã bugetul primãriei municipiului Husi a fost întocmit foarte corect, iar toate solicitãrile pe care noi le-am trimis la Bucuresti, la Guvern, pentru rectificare, au fost corect fãcute, pe un buget bine întocmit, datoritã acestui fapt ni s-au aprobat 4,7 milioane de lei. Nu pot sã spun decât cã a fost o gurã de aer pentru administratia localã a municipiului Husi. Si pentru asta eu multumesc Guvernului PSD, nu doar pentru acesti bani, dar pentru multe alte investitii din oras, care au fost aprobate în ultimii 3 ani si jumãtate. Dacã ne-au sprijinit cu aceastã sumã importantã de bani si de data aceasta, ne-au dat posibilitatea sã mergem mai departe cu investitiile în curs, pe care le avem planificate, asa încât functionarea Primãriei sã nu aibã de suferit”, a spus primarul Ioan Ciupilan. Acesta sperã ca guvernul lui Orban sã pice la vot, pentru a salva soseau de centurã a orasului. Aceasta a fost propusã spre finantare, însã în programul de guvernare a lui Orban aceasta nu mai existã (vezi facsimil). Si ca o sfidare, cea a Bârladului este prinsã, plus cea din Vaslui.

“Nu s-a gãsit niciun leu prejudiciu la Primãria Husi”

Cum liberalii i-au imputat primarului cã nu le-a arãtat la timp un raport al Curtii de Conturi, edilul a precizat: “În ceea ce priveste raportul Curtii de Conturi, scrie clar cã nu s-a gãsit niciun leu prejudiciu la Primãria Husi. Doar la Asistenta Socialã s-a constatat o sumã care s-a recuperat pe loc, în timpul controlului, de la însotitorii persoanelor cu handicap. Altfel, primãria nu a avut niciun leu imputat. Dar ei sunt pusi pe scandal”, a spus primarul.

“A constesta mereu si a acuza niste oameni care muncesc pentru acest oras, mi se pare cea mai mare mârsãvie”

“Domnii liberali probabil cã sunt foarte satisfãcuti acum cã vor avea Guvern si sper sã nu pãtim, noi, husenii, ca la cealaltã guvernare PNL, când au tãiat toate investitiile cu care ne-au dus si noi pe la ministere. Deocamdatã, pânã acum, studiul de fezabilitate nu e în prioritãtile domnilor liberali. Iar consilierilor PNL de la Husi ce sã le spun?! Sã se documenteze, sã nu mai facã tam-tam si sã vinã si ei cu o listã concretã de propuneri, care sã poatã fi materializate într-un proiect de hotãrâre si sã poatã fi pus în aplicare. A constesta mereu si a acuza niste oameni care muncesc pentru acest oras, a jigni niste functionari ai Primãriei care muncesc si se zbat, a-i acuza si a-i face incompetenti, mi se pare cea mai mare mârsãvie. Ei trebuie sã stie cã nu sunt superiori nimãnui”, le-a transmis Ciupilan opozantilor din CL Husi.

Avertismentul lui Ciupilan pentru liberali: “Intru eu în campanie, cã data trecutã, la europarlamentare, am cam tras chiulul”

“Tinând cont cã acest Guvern ne-a dat finantãri cam de 500 miliarde de lei vechi, cel putin, cred cã acest Guvern meritã. Intru eu în campanie, cã data trecutã, la europarlamentare n-am intrat, am cam tras chiulul. Dar acum intru eu în campanie. Guvernul acesta meritã. Ne-a dat bani pentru Husi, ne-a mãrit pensiile, salariile. Ce pot eu sã reprosez acestui Guvern? Nu pot decât sã o sustin pe doamna Dãncilã, sã îi multumesc si sã intru în campanie”, a sustinut Ciupilan.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.