spot_img
21.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

S-a dat legea! Când sunt inundații nu mai ai voie la crâșmă

- Advertisement -

În situații de urgență se pot concentra rezerviști sau chema civili apți de muncă pentru servicii în interes publicÎn Monitorul Oficial nr. 811 din 7 octombrie 2019 a fost publicată Legea nr. 164 pentru modificarea și completarea OUG nr. 1/1999 privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență.

Conform noilor prevederi, conducătorii autorităților publice, ai celorlalte persoane juridice, precum și persoanele fizice au obligația să respecte și să aplice toate măsurile stabilite în OUG nr. 1/1999, cu modificările și completările ulterioare, în actele normative conexe, precum și în ordonanțele militare sau în ordine, specific stării instituite, informează Trustul de Presă al Armatei.

Una dintre măsuri dispune că instituțiile cu atribuții în domeniul apărării, ordinii puplice și securității naționale pot concentra rezerviști pentru instruire și îndeplinirea unor misiuni sau pot chema persoane fizice apte de muncă pentru prestări servicii în interes public. În plus, atunci când se declară stare de asediu sau de urgență, autoritățile vor avea posibilitatea ca, pe lângă alte măsuri, să poată rechiziționa și diverse bunuri. Așadar, în astfel de situații, reprezentanții armatei au de acum dreptul să ia din gospodăriile oamenilor diverse lucruri, fiind obligați să le restituie ulterior…..https://evz.ro/s-a-dat-legea-cand-sunt-inundatii-nu-mai-ai-voie-la-crasma.html?utm_source=evz&utm_medium=stiricalde

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.