spot_img
spot_img
0.9 C
Vaslui
27-dec.-2024

Armata a început să recruteze tineri încă din şcoală. “Există anumite riscuri”

- Advertisement -

Școlile cu profil militar anunță cursuri atractive și practică în teren, cu tehnici de luptă ca în teatrele de război. Totul, pentru a-i atrage pe elevi către aceste instituții de învățământ. Soldații au mers prin școli și au făcut demonstrații în fața tinerilor, iar doritorii nu sunt puțini. Ei au început deja pregătirile pentru admiterea de toamna viitoare, pentru că testele nu sunt deloc ușoare. Reprezentanții instituțiilor de învățământ cu profil militar au adus cu ei arme și echipamente speciale, în speranța că îi vor convinge pe elevii acestei școli din Brașov să urmeze o carieră în domeniu.

Elev: „Mi-a plăcut mult mașina de acolo cu tot cu tunull. Deși ar există anumite riscuri mi se pare interesant.”

Elev: „E foarte fain să vezi arme în realitate.”

Reporter: „Ți-ar plăcea să faci Academia sau sau Liceul Militar?”

Elev: „Da, mi-ar plăcea. Să mergi în armată și să salvezi țara, până la urmă”.

În România există 5 licee militare, 5 academii și 4 școli de maiștri militari și subofițeri, iar cei care se visează luptători în cadrul forțelor speciale pot urma o școală de aplicație.

Locotenent colonel Zamfir Alin, șef birou la Școala de Aplicațîi a Forțelor pentru Operații Speciale SAFOS: „Pe timpul cursului beneficiază de o soldă. Se fac exerciții în teren, exerciții tactice, exerciții integratoare. În aproximativ 10 luni de zile ajung să aibă un loc de muncă”.

Cei care au ajuns deja studenți îi sfătuiesc pe cei mai mici să se pregătească din timp.

Aniela Sorana, studentă: „În a XII-a m-am pregătit intens pentru această admitere la matematică și sport. Toată după masa, toate weekendurile. Alergam zilnic câte 2000 de metri.”

Flavius Toarga, student plutonier ajutant: „Învățăm să fim mult mai disciplinați. Învățăm cum să lucrăm cu oamenii, cum să conviețuim cu ei.”

Cu toate că au fost fascinați de demonstrații, nu toți tinerii doresc să urmeze o carieră militară.

Pe lângă locul de muncă asigurat după finalziarea studiilor, tinerii sunt atrași și cu alte beneficii.

Locotenent colonel. Florea Adrian: „Salariile sunt peste medie, siguranța locului de muncă, posibilitatea de afirmare în carieră după propriile puteri.”

În România, armata nu este obligatorie, iar elevii interesați pot obține toate informațiile de la birourile de recrutare din cadrul centrelor militare din țară. …https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/armata-a-inceput-sa-recruteze-tineri-inca-din-scoala-exista-anumite-riscuri.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.