spot_img
26.8 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Fără nicio licitație, fără nicio rușine, Dăncilă a făcut cadou OMV, firma la care lucrează soțul, piața de gaze a României!

- Advertisement -

Fără nicio licitație, fără nicio rușine, Dăncilă a făcut cadou OMV, firma la care lucrează soțul, piața de gaze a României! Guvernul condus de catre Viorica Dancila i-a facut cadou firmei la care lucreaza sotul acesteia o piata de miliarde de metri cubi de gaze. Piata romaneasca de gaze. Fara nicio licitatie, fara nicio rusine. Cum se poate caracteriza o tara in care premierul face cadou o piata nationala firmei care ii plateste sotul cu multe mii de euro pe luna? Sa nu ne fie frica de raspuns: republica bananiera. Pana la urma ce este o “republica bananiera”? Termenul provine din romanul “Cabbages and Kings” scris in anul 1904 de catre americanul William Sydney Porter, roman in care descrie fabuloasa experienta dintr-un Honduras (tara numita fantezist “Republic of Anchuria” in roman) subordonat total companiei United Fruit Company, specializata in comercializarea fructelor tropicale din America latina. Intocmai asa se prezinta astazi administratia romaneasca: total sobordonata unei alte United Fruit Company. Si pentru ca in Romania creste gaz in loc de banane, compania careia i se subordoneaza administratia Dancila se numeste OMV. Pentru ea, Guvernul Romaniei a calcat in picioare tot ceea ce defineste un stat european modern: legile concurentei, legile guvernantei corporatiste si, desigur si in primul rand, legea bunului simt. Legile concurentei au fost sfidate: 43% din gazele consumate in tara sunt livrate de OMV (4,78 din 11 miliarde de metri cubi in 2018). Si guvernul a decis ca “societatea ce va furniza servicii profesionale de hub gazier pentru Romania (inclusiv servicii de comercializare si servicii conexe) si va avea ca scop operarea Punctului Virtual de Tranzactionare din Romania” sa fie detinuta pe jumatate de catre OMV. Cealalta jumatate a operatorului hub-ului gazier va apartine firmei de stat Transgaz, condusa de catre cei numiti politic de partidul condus tot de Viorica Dancila. Decizand acest lucru, guvernul condus de Viorica Dancila a exclus din actionariatul acestui hub celalalt producator de gaze din Romania, la fel de mare precum OMV si anume firma, tot de stat, Romgaz. De ce administratia romaneasca, condusa de Viorica Dancila acorda un statut preferential unuia dintre cei doi jucatori de pe piata? De ce operatorul hub-ului romanesc de gaze va fi controlat de catre unul din cei doi jucatori de pe piata? Legile guvernantei corporatiste care cer transparenta fata de investitori au fost terfelite: compania detinuta majoritar de stat, Transgaz, listata la Bursa de la Bucuresti, condusa de catre oamenii numiti politic de catre partidul condus de Dancila, a “uitat” sa isi informeze investitorii ca, intr-o deplina conspirativitate, pe 1 august, la Viena, s-a semnat acordul de cooperare intre TRANSGAZ Romania si CEGH AG din Austria, prin care se pun bazele realizarii unul hub romanesc de gaze!

Continue să citești: Fără nicio licitație, fără nicio rușine, Dăncilă a făcut cadou OMV, firma la care lucrează soțul, piața de gaze a României! | Puterea Românilor

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.