spot_img
26.8 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

România boicotează Iranul din cauza femeilor: Ce a anunţat federaţia de fotbal şi ce vor face perşii

- Advertisement -

Accesul femeilor pe stadioanele de fotbal din Iran a fost interzis după Revoluţia Islamică din 1979. Acum însă, comunitatea internaţională e hotărâtă să elimine această anomalie.
Guvernul iranian e presat mai mult ca oricând să faciliteze accesul femeilor pe stadioanele aflate pe teritoriul ţării. Acest lucru n-a fost posibil până acum, întrucât oficialii iranieni au venit cu o explicaţie aberanţă: atmosfera de pe stadioane nu e una potrivită pentru reprezentantele sexului frumos!   În ultimii ani însă, această poveste tristă a luat amploare, mai ales după ce multe femei au reuşit, totuşi, să urmărească diverse meciuri, după ce s-au deghizat în bărbaţi. Un gest riscant însă, mai ales că cine a fost prins a ajuns în sala de judecată. Iar ultimul caz a avut un final tragic: Sahar Khodayari (29 de ani) şi-a dat foc, întrucât a aflat că riscă până la 6 luni de închisoare, deoarece a asistat la un meci al celor de la Esteghlal, echipa ei favorită. Khodayari a decedat, ulterior, din cauza arsurilor.

Citeste mai mult: /adevarul.ro/news/sport/romania-boicoteaza-iranul-cauza-femeilor-anuntat-federatia-fotbal-vor-persii-1_5d972ff3892c0bb0c640c97d/index.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.