spot_img
32.9 C
Vaslui
01-iul.-2024
spot_img

Husean chircit de durere, externat de la Husi cu recomandarea: “sã nu îl mai aduceti, nu mai avem ce îi face”

- Advertisement -

SOARTÃ DE OM AMÃRÂT… Un husean în vârstã de 42 de ani, externat din Spitalul Husi, cu precizarea “nu mai avem ce îi face” a fost adus la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui de cãtre prietenul sãu, care l-a vãzut cum se zvârcolea de durere si avea nevoie de un ajutor medical. L-a luat pe bolnav în pijamale, cum era, si a pornit cu masina cãtre Vaslui. “Florin se chinuie de 3 ani. Are mari probleme cu picioarele. A si paralizat pe o parte. Acasã nu o are decât pe mama lui, o bãtrânã. Nu stiu ce sanse are sã trãiascã, dar nu am putut sã las un om sã moarã în asemenea chinuri. Un medic poate sã îi dea ceva de ameliorare”, spune cel care l-a dus pe Florin la Spitalul de Urgentã Vaslui.

“Mama lui Florin m-a rugat sã mã duc sã îl aduc acasã de la spitalul din Husi pe bãiatul ei, cãci nu mai vor medicii sã îl tinã. Asta s-a întâmplat luni, 30 septembrie. Când am ajuns, nu am mai insistat sã rãmânã internat, cãci cadrele medicale de acolo ne-au spus sã nu mai venim cu el sI nici sã nu mai sunãm la Ambulantã, deoarece nu mai au ce sã îi facã. Ne-au explicat cã nu se mai poate face nimic. NU s-au purtat urât, dar au spus cã nu au ce îi face. Numai cã omului îi era rãu tare, era vai de el. De la Spital nu trebuie sã pleci mai rãu decât ai venit”, povesteste bãrbatul care a mers sã îl ia pe Florin de la Spitalul Husi, luni, 30 septembrie. Acesta sustine cã a decis de unul singur sã întoarcã masina si sã porneascã spre Vaslui, cu pacient cu tot. Nãdejdea era ca la Spitalul Judetean sã fie vreun doctor care sã vadã de Florin si sã îl ajute cumva. “Când am ajuns la Vaslui, oamenii de la UPU s-au purtat frumos. Mã mai stiau ei, cãci am mai ajuns eu pe acolo tot asa, cu niste cazuri sociale mei grele. M-am bucurat foarte mult când mi-au spus cã îl vor interna pe Florin, sã vadã ce are, sã îi facã analize. Azi (ieri, n.r.) mã voi duce la Vaslui, ca sã vorbesc cu domnul doctor, sã vedem ce spune”, a spus Marin Lila, prietenul lui Florin.

Chinuri, între spitale: un prieten l-a luat în pijamale si l-a dus cu masina personalã la SJU Vaslui!

Florin are 42 de ani, este din Husi si are doi copii, dintr-o cãsãtorie încheiatã de ceva vreme. Locuieste cu mama sa, care este la pensie. De vreo 3 ani suferã din cauza unei afectiuni a picioarelor. De vreo 3 sãptãmâni a fãcut si o semiparezã. În ultima perioadã, la Spitalul Husi a fost internat de douã ori. Prima datã a stat o sãptãmânã, iar acum a fost adus duminicã si externat luni, cu concluzia : “nu mai avem ce îi face”. “Are, totusi, 42 de ani. E vai de el, poate un tratament sã îi mai amelioreze durerile. E un bãiat necãjit. A lucrat în constructii. A mai bãut, ca tot omul. Sãnãtatea i s-a dus si a ajuns asa. Dacã îl trimitem acasã, unde mama lui este bãtrânã, cine sã aibã grijã de bolnavul acesta? El nu mai poate merge. Nu stiu, nu pot spune eu, un om simplu, ce e de fãcut, dar pot sã spun cã nu e bine sã lãsãm un om sã moarã, chinuindu-se. Mama lui i-a plãtit asigurarea medicalã”, spune Marin. Speranta, mai spune acestea, este ca medicii de la Vaslui sã vadã care este situatia lui Marin si sã îl ajute cumva, cu un tratament, cu orice cred de cuviintã. “Dacã îl trimit acasã si de la Vaslui, la Spitalul din Husi ne-au spus sã nu-l mai ducem. Va fi mai greu”, sustine Marin.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.