spot_img
14.4 C
Vaslui
21-sept.-2024
spot_img

Martorii lui Iehova ies la atac si amenintã cu procese, primarii si presa de la Vaslui

- Advertisement -

INCREDIBIL… În urmã cu o lunã de zile, remarcam un fapt absolut incredibil. Zeci de persoane din cultul “Martorii lui Iehova”, de loc din R. Moldova, bãteau din poartã în poartã la crestinii din satele comunei Stefan cel Mare, cu ideea clarã de a face noi prozeliti. Unii credinciosi s-au supãrat pentru cã au fost abordati de reprezentantii acestui cult, numindu-i “sectanti”. Chiar si primarul Mihai Moraru a avut o reactie de dezaprobare privind modul de a coopta noi membri, aplicat de acest cult. Faptul cã am pomenit expresia “sectanti”, despre acesti indivizi care fac o campanie religioasã în acest mod agresiv, bãtând din poartã în poartã, i-a supãrat pe sefii cei mari ai cultului, de la Bucuresti.

“În acest articol (e vorba despre articolul “Comuna Stefan cel Mare invadatã de Martorii lui Iehova, din data de 8 august 2019, n.r.), domnul primar a incitat opinia publicã la urã religioasã împotriva Martorilor lui Iehova, i-a numit sectanti si a dat de înteles cã Martorii lui Iehova se folosesc de bani publici în detrimentul societãtii (de fapt, primarul Mihai Moraru se întreba cine sunt finantatorii acestor campanii, care implicã masini si zeci de oameni adusi din tara vecinã, n.r.). Vã informãm cã Martorii lui Iehova au dreptul de a-si desfãsura activitatea în comuna Stefan cel Mare fãrã nicio opreliste. Activitatea primordialã a Martorilor lui Iehova este lucrarea de predicare în orice loc public si de la usã la usã. Ca atare, solicitãm publicarea unui drept la replicã, având în vedere cã în acel articol de ziar s-a fãcut o informare gresitã si tendentioasã despre faptul cã Organizatia religioasã Martorii lui Iehova este o sectã, iar activitatea membrilor acestui cult, indiferent de nationalitatea lor, ar fi finantatã de anumite ONG-uri”, semneazã secretarul cultului, Ionut Moraru, si consilierul juridic Octavian Sârbu. Tinem, totusi, sã le atragem atentia celor care practicã aceastã religie cã multi vasluieni sunt nemultumiti cã li se bate în porti si li se pune în fatã o Biblie, desi acestia nu vor sã fie abordati în acest mod personal, tocmai în gospodãriile lor. Cât priveste reporterii VRN, acestia au discutat si cu membrii gãsiti prin comuna Stefan cel Mare, li s-au dat declaratii în articol, asa cã ideea cã nu am discutat cu nimeni de la acest cult nu stã în picioare, cu toate cã sefii Cultului vor sã ne punem în genunchi si sã le cerem scuze tuturor Martorilor lui Iehova, pentru prejudiciile create. Scrisoarea celor de la acest cult avertizeazã cã vor urma procese, pentru faptul cã au fost numiti “sectanti” în articol. O formulare cunoscutã sub aceastã formã de mai bine de 99% dintre locuitorii judetului Vaslui, la urma-urmei.

Pentru informarea celor de la Martorii lui Iehova: religia lor este denumitã “sectã” în zeci de pagini de informatii de pe Internet!

Am cãutat pe Internet informatii despre notiunea de “sectã”, folositã atunci când vine vorba de Martorii lui Iehova, formulare folositã de multi dintre cei care nu au legãturã cu acest cult. “Întrebare: Cine sunt Martorii lui Iehova si ce cred ei? Sunt Martorii lui Iehova crestini sau o sectã?

Rãspuns: Secta cunoscutã astãzi ca Martorii lui Iehova a fost fondatã în Pennsylvania, SUA, în 1870, plecând de la un studiu biblic condus de Charles Taze Russell. Russell si-a intitulat initial grupul “Studiul Biblic al Începutului Mileniului”. – site-ul www.gotquestions.org. “Afirmã (Martorii lui Iehova, n.r.) cã sunt singurii care detin adevãrul, iar oricare altã organizatie, indiferent de natura ei, va fi sortitã pieirii. Refuzã sa colaboreze cu statul; pentru atitudinea lor radicalã si agresivã, ei constituie o sectã în sensul strict al cuvântului; de asemenea împãrtãsesc o credintã cu un puternic caracter milenarist”- site-ul librariasapientia.ro. Si sunt zeci si zeci de site-uri pe net în care acest cult este asimilat cu o sectã. Toti jurnalistii care scriu în acest ton sunt în pericol, oare, de a fi dati în judecatã de Martorii lui Iehova, pentru cã si-au permis sã-i numeascã “sectã”?

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.