NECAZ… La Husi, meseriasi precum instalatori, electricieni sau sudori, sunt mai cãutati decât inginerii! Aceasta este concluzia autoritãtilor, care au dezbãtut în cea mai recentã sedintã de CL, problema subsolurilor murdare din oras, pe care nu are nici cine le curãta, nici cine le repara. “Sunt, doamnã. De exemplu, electricieni sunt. Dar nu vin. Au ajuns mai doctori decât doctorii”, a spus prof. Cristinel Popa, în toiul discutiilor pesimiste. Consiliera Nicoleta Rotariu a propus ca, în cadrul Serviciului de Salubrizare sã fie înfiintat un compartiment, unde sã fie o echipã care, contracost, sã curete subsolurile blocurilor.
“Stim foarte bine cã la blocuri nu sunt asociatii de proprietari si toti cei de la blocuri ne confuntãm cu urmãtoartea situatie, generatã de subsoluri. Am mers în audientã la domnul director Zelincu, de la Aquavas, si mi-a zis cã nu este în puterea lui sã vinã, sã ne efectueze lucrãri de reparatie, curãtenie si igienizare. Si sã stiti cã sunt purtãtoarea de cuvânt a foarte multor huseni. Au apã în subsol, s-au degradat tevile, pentru cã sunt vechi, cãci sunt construite de când sunt construite si blocurile. Ce putem face în sensul acesta?”, a întrebat consiliera Nicoleta Rotariu.
Aquavas-ul nu are meseriasi nici pentru a-si desfãsura propria activitate cum trebuie
“Eu vã pot da un rãspuns, în sensul cã eu am pus problema aceasta domnului director Zelincu. Domnul director a venit si la noi si a întrebat dacã nu cunoastem persoane cu aceastã pregãtire profesionalã. Vã spun sincer, nu gãsim instalatori, sudori si electricieni. Dumenalui nu are personal cu care sã îsi facã treaba în unitate, în privinta acestor meseriasi. Chiar dacã pe unii încearcã sã îi învete, îi pune la ucenicie, se trezeste cã dupã câteva luni pleacã si nu a ce face”, a spus viceprimarul Liliana Catargiu.
Husenii ar da bani, dar nu se bagã nimeni în murdãria subsolurilor
“Ce facem, totusi? Cã trebuie sã gãsim o solutie. Sã ne sfãtuim împreunã. Nu stiu, dacã s-ar putea la Salubrizare, dacã tot se ocupã cu curãtenia, sã fie un compartiment. Propunerea mea este, ca la domnul Popa, la Serviciul de Salubrizare, sã fie un compartiment, o echipã pentru igienizare/reparatii curente active. Este doar o propunere. Nu putem spune cã “nu avem”, “nu avem”. Trebuie sã gãsim o solutie. Cã toatã lumea sã stiti cã vrea sã plãteascã. Dar sã vinã cineva care are pricepere si care sã poatã face reparatii”, a sustinut Nicoleta Rotariu.