spot_img
19.8 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Circ în Vaslui cu asa-zisi sinucigasi care-si cersesc notorietatea | FOTO

- Advertisement -

NERVI…Circ pe strada Solidaritãtii din Vaslui, unde, aparent, o femeie ameninta cã se sinucide. Urcatã pe acoperisul casei, aceasta dãdea un spectacol de zile mari. În scurt timp, echipajele de la ISU, Ambulantã si Politie au venit la fata locului pentru a interveni. “Emotionatã” de desfãsurarea de forte, femeia a coborât singurã de pe casã, iar o ambulantã a transportat-o la spital. “Prin sistemul 112 am fost anuntati de o tentativã de suicid, pe strada Solidaritãtii. Echipajul nostru a gãsit la fata locului o femeie de 47 de ani pe care a transportat-o la Unitatea de Primiri Urgente (UPU) din cadrul Spitalului Judetean Vaslui. Tot cu aceeasi Ambulantã, dupã un interval de timp, cât i s-au fãcut investigatii medicale, persoana a fost transportatã la sectia de Psihiatrie”, a declarat Aurora Popa, directorul Serviciului Judetean de Ambulantã Vaslui. Nu este prima datã când la acea adresã poposesc echipajele de pompieri sau ambulantã. Acum câteva sãptãmâni un alt episod s-a consumat, dupã ce o rudã a familiei, care locuieste acolo, a solicitat ajutor, fiindcã sotul, de data aceasta, ar fi vrut sã se sinucidã, dând drumul la gaz.

Stefania Plopu este cunoscutã reporterilor din Vaslui, gratie zecilor de telefoane sau e-mailuri pe care le trimite redactiilor, prin care amenintã ca se sinucide. Inventeazã tot felul de subiecte si situatii la limitã, dupã care cere sã i se rezolve problemele. Când jurnalistii se lãmuresc si constientizeazã cã femeia umblã cu “cioara vopsitã”, începe bombardamentul. Sute de mesaje de Facebook si zeci de telefoane, prin care, dupã ce îi acuzã pe jurnalisti cã fraternizeazã cu “dusmanii” ei, îi santajeazã emotional, spunându-le cã se va sinucide si cã nepãsarea acestora ar conduce-o la gestul suprem. Si pe Facebook-ul redactiei Vremea Nouã aceasta are zeci de astfel de mesaje, iar asa-zisa problemã invocatã este una în care vinovatul principal este chiar ea. Astãzi, si-a pus în operã amenintãrile, urcându-se pe casã. “Domnule, femeia asta nu e nebunã. Se face! Uitati-vã pe Facebook-ul ei si vedeti cã nu este asa de stresatã precum zice. Chiar cu un sfert de orã de a începe circul si-a pus o postare prin care îsi arãta indignarea fatã de o firmã care i-a vândut o masinã de cusut stricatã. Mai devreme si-a pus un mesaj cã e binecuvântatã, fiindcã e luni. Si apoi, dacã vã uitati atent, vedeti cã e foarte activã. Îsi pune muzicã de petrecere si tot felul de chestii hazlii. Uneori e si melancolicã. Apoi, dacã are probleme existentiale, incompatibile cu viata, asa cum zice, nu înteleg de unde atâta veselie pe retelele de socializare. Si într-adevãr, pe Facebook-ul ei a apãrut acel mesaj, dar nu credem cã o masinã de cusut stricatã o putut-o determina sã îsi curme viata. Iatã ce a postat Stefania Plopu, înainte de a urca pe casã: “Oameni buni! Distribuiti mai departe aceastã postare deoarece vreau ca nimeni sã nu ia plasã asa cum am luat eu. Am comandat douã masini de cusut: una foarte bunã. Celalaltã am vrut sã îi fac retur de pe data de 15 august si pânã astãzi (27 august -n.r.) nu au vrut sã îmi facã returul si m-au dus cu vorba”, scrie aceasta pe reteaua de socializare. Dupã câteva ore mesajul a fost sters de pe Facebook. Probabil Stefania si-a dat seama cã e penibilã. Acest lucru a survenit imediat dupã ce a mai sunat încã o datã la redactia noastrã, de pe patul de spital de la Psihiatrie, acuzându-ne cã nu ne implicãm si nu empatizãm cu problemele ei.

Vecinii de pe strada Solidaritãtii sunt disperati

MÃRTURIE…”Femeia aceasta trãieste din ajutorul social. Uitati-vã cã plesneste rochia pe ea din pozele pe care si le pune pe Facebook. Nu aratã a persoanã traumatizatã sau mãcinatã de probleme sau sãrãcie. Sãptãmâna trecutã i-a venit uleiul, zahãrul si alte ajutoare de la Primãrie la poartã. Mâine, poimâine, auzim cã s-a pensionat pe caz de boalã si stã acasã. Dumnezeu s-o mai înteleagã, cã numai scandal face pe strada noastrã. Asa au fost si pãrintii ei. Maicã-sa i-a înfipt cutitul în spate sotului, care a murit pe loc. A fãcut puscãrie. Acum fiicã-sa umblã cu tot felul de prostii”, a mai spus o vecinã care a preferat sã-i pãstrãm anonimatul de fricã sã nu intre în gura Stefaniei. “Nu vreau sã-mi dati numele, fiindcã atât îmi trebuie. Se ceartã aici cu niste vecini de la o constructie fãcutã ilegal si i-a adus pe bietii oemeni în pragul disperãrii. O sã se ia si de mine si nu vreau. Dar totusi, cineva ar trebui sã se sesizeze. Atâta desfãsurare de forte pentru o persoanã care cerseste mila publicã si pozeazã în victimã, nu e în regulã. Când construieste ilegal, când se ceartã cu vecinii, când ia ajutoare de la stat, nu mai este depresivã? Pãi, dacã e bolnavã, sã stea la Psihiatrie internatã, sã nu ne mai mãnânce zilele si sã ne îmbolnãveascã”, a mai spus vecina revoltatã, care stã la câteva case distantã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.