SURPRIZE…SURPRIZE…De Sãrbãtoarea Adormirea Maicii Domnului, sãtenii din comuna Zorleni, adunati cu mic cu mare la sfintirea Cãminului Cultural au avut parte de o surprizã de proportii! Pe scenã a urcat un cor inedit, format din angajatii Primãriei Zorleni, printre ei, primãrita Paula Hultoanã, viceprimarul comunei, Vasile Rosca, fostul primar al comunei Perieni, profesori si fii ai satului plecati din localitate. „Corul din Zorleni” a cântat în premierã, „Imnul Comunei Zorleni” compus de Nicolae Vicol, artist folcloric, fiu al satului, care face parte din Ansamblul Folcloric National „Doina” al Armatei. Sãtenii au primit cu entuziasm corul, au cântat si au aplaudat atât pe membrii corului dar si cântecul impresionant. „Corul din Zorleni” a luat fiintã la initiativa primarului Paula Hultoanã, iar în componenta acestuia au fost cooptati toti angajatii primãriei, care au rãspuns pozitiv initiativei inimoasei primãrite. De altfel, actiunea de a fost foarte apreciatã de localnici, cãminul fiind plin pânã la refuz. Multi sãteni au fost nevoiti sã asculte la boxele de afarã tot ceea ce se petrecea pe scenã, în cãminul cultural.
Cãminul Cultural „Nicolae Vicol” Zorleni
De o surprizã de proportii a avut parte si artistul Nicolae Vicol. Acesta a venit de la Ploiesti, în satul sãu natal, iar la coborârea din masinã, a rãmas înmârmurit când a vãzut cã noul cãmin cultural îi poartã numele. „Ieri (miercuri – n.r.), când am coborât din masinã si am vãzut firma cãminului cultural am înmârmurit! Nepoata mea si copilul care era cu mine chiar au zis cã m-am îngãlbenit si au crezut cã îmi vine rãu! Descrierea aceasta poate sã vã facã sã întelegeti iubirea care o port localitãtii mele natale si ce surprizã frumoasã au fãcut doamna primar si consilierii locali dând numele meu acestui edificiu. Surpriza a fost mare. Ca si bucuria din sufletul meu”, a spus Nicolae Vicol.
Nicolae Vicol, “rapsod militar”
Militar, teolog, doctor în sociologie si interpret de muzicã popularã. „Rapsod militar”, cum îl numeau revistele MapN, Nicolae Vicol, s-a nãscut în 1952, în satul Zorleni – Vaslui, lângã Bârlad. Ca orice copil, a cântat pe scenele satului natal si la scoalã. Drumurile l-au purtat la Sibiu, la scoala de maistri militari, apoi a poposit în Prahova. Aici cunoaste si succesul artistic. O vreme s-a retras din ostãsie, unde revine, dar ca civil si cadru militar în rezervã, la Cercul Militar Ploiesti, pe care-l conduce din 2006. Dupã 1990 urmeazã cursurile Facultãtii de Teologie, iar în 2005 obtine titlul de doctor în sociologie culturalã. Primarul comunei Zorleni, Paula Hultoanã a precizat cã Nicolae Vicol nu lipseste de la nici o sãrbãtoare de Paste si de Crãciun, pe care le petrece în satul natal, la pãrinti, împreunã cu familia sa, sotia si cei doi fii ai lor. Nicolae Vicol cântã si în strana Bisericii din Zorleni, împreunã cu preotul satului Valentin Sin, care a fost si el prezent la ceremonia sfintirii Cãminului Cultural din Zorleni. Emotionat si mândru cã în satul sãu numele lui va rãmâne pe frontispiciul Cãminului Cultural, Nicolae Vicol a cântat împreunã cu primarul Paula Hultoanã si a oferit multe cântece valoroase din folclorul zonal si national.