spot_img
24.1 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Vin Zilele Vasluiului: solutia salvatoare pentru a „scãpa” de haosul diasporenilor!

- Advertisement -
NEBUNIE... In urmatoarele zile, Vasluiul va fi sub asediu avand in vedere ca urmeaza Zilele Orasului, care aduc o serie de restrictii de trafic pe cele mai importante bulevarde. Reporterii VRN va sfatuiesc cum sa ocoliti ambuteiajele din aceste zile

ORAS BLOCAT!

AGITATIE ÎN CENTRU… Municipiul Vaslui a devenit un furnicar, în aceste zile, în care mii de diasporeni se întorc acasã, din oras sau de prin comunele învecinate. Vin zilele orasului si multi stranieri îsi doresc sã participe la aceste evenimente, mai ales cã acestia se socotesc români si vasluieni, în acelasi timp, oricât de multi ani de stat prin strãinãtate ar avea în spate. În acelasi timp, numãrul mare de masini care au blocat traficul din oras, autoturisme cu numere de Italia, Spania, Anglia, Germania, Franta sau Austria, ale celor care lucreazã în strãinãtate si se întorc acasã în aceste zile, constituie o mare provocare pentru localnici. Care este varianta de „scãpare” pentru cei care vor sã tranziteze Traian, în aceste zile, o stradã super-aglomeratã si super-blocatã, mai ales din cauza numeroaselor treceri de pietoni si a atitudinii manifestate de unii localnici? Vremea Nouã vã prezintã varianta de „scãpare”, cea care vã dã sansa sã ocoliti zecile de treceri de pietoni de la intrarea în Vaslui dinspre Bacãu, plus strada Traian, asa încât veti câstiga zeci de minute la fiecare traversare a orasului!

Sã spunem, din capul locului, cã urmeazã zile infernale, în care Vasluiul va fi blocat de-a binelea, atât din cauza numãrului mare de masini, localnici, plus cei veniti din strãinãtate, cât si a mãsurilor pe care le ia Politia Localã si Politia Rutierã, care blocheazã strada Stefan cel Mare, de la blocul în care functiona pe vremuri vechiul magazin Bijuteria si pânã la fostul magazin Elvilla. Autoritãtile locale sustin cã închid centrul orasului de joi dimineata, pentru a permite zecilor de comercianti sã-si amplaseze tarabele cu produse alimentare, în timp ce în centrul orasului se va instala o imensã scenã, cea mai mare care a fost vreodatã în oras. Scena nu este o noutate, ea a mai fost prezentã si la „Hora din strãbuni”. Joi, pe 15 august, va fi un recital „Povesti de succes”, urmat de la ora 22.00 de un concert traditional al unui ansamblu traditional de muzicã româneascã „Icoane”, condus de prof. univ. dr. Ioan Bocsa. Ziua de vineri, 16 august, va începe, la scena din centru, la ora 20.00, un Recital „Povesti de succes”, urmat la ora 21.45 cu recitalul „Hands of Angels”, iar de la ora 22.30 concerteazã trupa Holograf. Sâmbãtã, 17 august, în centrul orasului, pe lângã activitãtile culinare de zi cu zi, seara debuteazã cu „Povesti de succes”, la ora 20.00, dupã care la 21.45 este programat un recital DYA, iar de la 22.30 urcã pe scenã Smiley, cu piesele sale de succes. La 23.30, este programat finalul zilelor orasului, cu focuri de artificii si spectacol de lumini. Cam asa aratã zilele municipiului Vaslui, din punct de vedere al actiunilor care se desfãsoarã în centrul orasului, activitãti care se vor organiza în centrul civic. În toate aceste zile, principala arterã de circulatie a Vasluiului va fi strada Traian, care se va bloca, în anumite momente, din cauza numeroaselor treceri de pietoni din zonã. Care este solutia, pentru a evita blocajele iminente de pe Traian?

Iatã varianta care vã poate scuti de multe neplãceri în aceste zile!

O echipã de reporteri VRN a verificat o variantã alternativã, care vã poate scuti de multe neplãceri. Dacã veniti dinspre Roman sau Bacãu, de pildã, puteti alege sã mergeti paralel cu calea feratã, pe strada Fabricii, prin zona fostelor depozite Leguvas si Dixman. Strada Libertãtii continuã cu zona de vile, trece pe lângã blocurile cu patru etaje care strãjuiesc vechiul curs al pârâului Delea si trece pe sub podul de beton, care face legãtura între Crucea Gãrii si zona garã-autogarã. Se trece pe strada Avram Iancu si, în câteva minute, ati ajuns în zona Tribunalului, de unde puteti opta spre Tribunal si centrul civic sau spre rondul ICIL si iesirea spre Bârlad-Bucuresti. Este o variantã utilizatã de putinã lume, desi este cu asfalt de bunã calitate si nu sunt deloc treceri de pietoni pe acolo. O astfel de variantã vã poate ajuta la traversarea orasului în 5-7 minute, ceea ce ar însemna o economie de timp substantialã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.