MUZICÃ… Doi compozitori din Vaslui au fost selectati sã participe la cea de-a XIX-a editie a Festivalului “Mamaia Copiilor”, sectiunea Creatie. Este vorba despre Caludiu Bulete si Marcel Iorga, ambii cu state vechi în domeniu. Marcel Iorga participã cu trei melodii la categoriile Prescolari – “Înghetata”, Scolari – “Un vis neîmplinit” si Adolescenti – “Întâiul fior”. “Mã bucurã faptul cã si în acest an, Vasluiul va fi bine reprezentat la Festivalul Mamaia Copiilor. Sunt convins cã se va califica un numãr mare de copii din Vaslui la sectiunea Interpretare. Le urez succes tuturor, pentru cã se apropie preselectiile la aceastã sectiune, si sã aibã încredere în talentul lor”, a declarat compozitorul Marcel Iorga.
De cealaltã parte, Claudiu Bulete are douã piese selectate, una la categoria Prescolari – “Fite”, interpretatã de Delia Nicoleta Ion, si cea de-a doua la categoria Scolari -”Vara cu noi”, interpretatã de Bianca Constantinescu. Ambele sunt eleve ale Scolii lui Mihai Trãistariu. “Sunt foarte bucuros cã si anul acesta am reusit sã intru cu ambele piese propuse la Festivalul “Mamaia Copiilor”, sectiunea Creatie, loc unde se întâlnesc piesele celor mai buni compozitori din România. Niciodatã nu m-a speriat concurenta si mereu m-am bucurat sã fiu într-o companie selectã, alãturi de nume mari ale muzicii românesti, care desi îmi sunt concurenti, eu îi consider prieteni. Sigur, toatã lumea sperã la un premiu, dar pentru mine cel mai important premiu este însãsi calificarea la acest festival de anvergurã. Spun asta nu pentru cã nu mi-as dori o distinctie, dar din experienta mea valoarea sio longevitatea unei piese este stabilitã de timp, de loc si de circumstantele în care este lansatã piesa. Sã nu uitãm de celebra piesã a lui Horia Moculescu “Noi, în anul 2000”, compusã prin anii ’70 si relansatã prin 2011 de cãtre Guess Who, care a reusit practic sã-i dea o si mai mare valoare piesei si sã o facã mai cunoscutã decât fusese pânã atunci. Acesta a fost destinul ei. Destinul unei melodii nu-l vom sti niciodatã, doar timpul îl va stabili, iar “Mamaia Copiilor” este rampa perfectã pentru ca melodiile sã se facã auzite si descoperite”, a declarat compozitorul Claudiu Bulete.
“Dacã autoritãtile vasluiene au reusit sã organizeze un festival eligibil pentru TVR 3, în Constanta, autoritãtile îsi bat joc de <Mamaia Copiilor>“
De asemenea, aceasta a tinut sã facã o comparatie între modul în care autoritãtile vasluiene au organizat Festivalul “Hora din strãbuni” si modul în care autoritãtile constãntene au grijã de Festivalul “Mamaia Copiilor”. “Apreciez foarte mult ce s-a fãcut la Vaslui, cu “Hora din strãbuni”, mai ales cã vorbim de un oras mic si mai blamat decât Constanta, un judet mult mai potent financiar, mai bine vãzut decât Vasluiul. Autoritãtile vasluiene au reusit sã organizeze un festival eligibil pentru a fi difuzat de TVR 3. În Constanta, însã, autoritãtile si-au cam bãtut joc de anumite evenimente: au omorât festivalul “Mamaia”, au omorât si Teatrul de Varã si au dat o loviturã si Festivalului “Mamaia copiilor” prin faptul cã nu au plãtit toate transele de bani cãtre organizatori. Acum, festivalul supravietuieste numai prin bunãvointa lui Liviu Manolache, care se cam chinuie sã mentinã acest brand în memoria tatãlui sãu, creatorul acestui eveniment”, a mai declarat compozitorul Claudiu Bulete. Festivalul “Mamaia Copiilor” se va desfãsura în perioada 2-7 septembrie 2019, la Casa de Culturã a Sindicatelor din Constanta.