spot_img
22.4 C
Vaslui
26-iun.-2024
spot_img

Principalul suspect în cazul disparitiei Andreei Tantu a devenit «sifonul» Politiei, cãpãtând protectie | FACSIMIL

- Advertisement -

INCREDIBIL…Halucinant ce se întâmplã în cazul celei de-a doua fete dispãrute anul trecut din Bârlad, Andreea Nadia Tantu. DIICOT, ca si în cazul de la Caracal, face o anchetã de mântuialã si îngroapã dosarul disparitiei fetei, adâncind si mai mult misterul, dupã un rechizitoriu care mai mult seamãnã a scenariu de film, cu mafioti si proxeneti, decât un act juridic, principalul suspect devenind oficial sifonul Politiei si al lor. Se vorbeste de retele de traficanti de persoane si de droguri, i se induce tatãlui fetei cã fata ar face prostitutie într-un apartament, dar nimeni nu este arestat. Dosarul se claseazã si toti suspectii scapã basma curatã, cu exceptia unuia. Principalul suspect, prietenul fetei, Claudiu Alexandru Ghiorghiu spune cã fata ar fi ajuns la un clan al familiei Mantu si cã ar fi pusã sã facã videochat. Tatãl este este socat si crede cã fata ar fi fost vândutã, de cãtre prietenul fetei, unor retele de traficanti din Galati în schimbul drogurilor. Neprofesionalismul politistilor si al procurorilor se vede în modul în care au tratat o informatie datã de tatãl fetei, care le-a pus la dispozitie desfãsurãtorul telefonului fetei, cu numerele de telefoan date de pe acel aparat, chiar în clipa disparitiei. Pe document apar douã numere suspecte si nici astãzi pãrintilor fetei nu li s-a spus cine sunt cele douã persoane care au sunat de pe telefonul fetei, dupã ce aceasta a fost rãpitã.

Judetul Vaslui are propriul lui Caracal, si una dintre disparitiile misterioase, rãmase fãrã ecou, este cea a unei bârlãdence de 19 ani, Andreea Nadia Tantu, plecatã, spun politistii, voluntar de acasã în data de 12 februarie 2018 si care nu a mai apãrut nici astãzi. La acea vreme, principalul suspect era Alexandru Claudiu Gheorghiu, un tânãr consumator de droguri asupra cãruia a fost descoprit telefonul fetei. Audiat, acesta a povestit cã fata i-ar fi dat telefonul de bunã voie, chiar dacã aparatul era blocat si nu putea fi folosit. Dar nu doar lucrul acesta a fost descoperit de anchetatori. Chiar dacã a dat declaratii, de cele mai multe ori contradictorii, Gheorghiu a spus cã, de fapt, Andreea este „lipsitã de libertate în mod ilegal de cãtre membrii familiei Mantu pentru a o determina sã desfãsoare activitãti de videochat, acestia fiind implicati în traficul de droguri si de persoane”, asa cum reiese din ordonanta de clasare a procurorilor. Mai exact, în urma verificãrilor efectuate, anchetatorii au decis clasarea cauzei privind sãvârsirea infractiunii de trafic de persoane si cea de trafic de droguri. Chiar dacã Gheorghiu a pus la dispozitia procurorilor date referitoare la o întreagã retea de trafic de droguri si de persoane, pânã la urmã doar un singur bârlãdean ajunge sã fie cercetat, în continuare, dupã disjungerea dosarului. Si iatã cum suspectul în cazul fetei dispãrute, ajunge informatorul Politiei si al parchetului si devine protejat. De asta probabil procurorul i-a spus tatãlui fetei cã atitudinea lui Gheorghiu pare sincerã, pe când a lui nu. Pe lângã povestea telefonului care a apartinut Andreei si care a apãrut, în mod misterios, în posesia lui Gheorghiu, acesta din urmã povesteste, cu date exacte, nume si prenume, ce s-ar fi întâmplat, de fapt, cu Andreea Tantu, de parcã ar fi Dincã de la Caracal. În loc sã-si recunoascã vinovãtia, acesta spune cã fata de fapt era prostituatã. Acesta a povestit cã, în 2017, tânãra s-a întâlnit cu un tânãr poreclit „Asu” la un strand din municipiul Bârlad si acesta i-ar fi propus sã practice prostitutia. Mai mult, Gheorghiu spune cã stia de aceastã poveste dar a negat-o de teama repercursiunilor mai ales cã cei care ar fi obligat-o pe tânãrã sã practice prostitutia erau persoane cunoscute ca fiind violente. De asemenea, acesta a spus anchetatorilor cã, dupã disparitie, fata ar locui acasã la unul dintre membrii familiei Mantu.

A fost sau nu a fost clanul Mantu implicat în disparitia Andreei?

În declaratiile date de cãtre Gheorghiu în fata procurorilor apare, de foarte multe ori, numele lui Alexandru Cosmin Mantu, despre care cel audiat spune cã disparitia Andreei Tantu nu este strãinã de acesta. Astfel, Gheorghiu sustine, în fata achetatorilor, cã Andreea Tantu fi fost luatã cu forta de unchiul lui Mantu Alexandru Cosmin si cã fata ar putea fi „Oana”, amanta acestuia. De asemenea, în aceeasi ordonantã de clasare Gheorghiu a mai declarat urmãtoarele cã, „în anul 2017, Alexandru Cosmin Mantu mi-a propus sã scot pe femeia mea la videochat”, fãrã sã spunã dacã este vorba de concubina lui sau de Andreea Tantu. Acesta mai spune cã Mantu a închiriat o garsonierã în zona IRB, pentru videochat si i-a propus sã meargã acolo, dar a refuzat. În cauzã, procurorii l-au audiat pe Alexandru Cosmin Mantu si pe rudele acestuia dar, cum era de asteptat, nimeni nu a recunoscut cã tânãrul se ocupã cu traficul de droguri si de persoane. Numai cã, a existat si o exceptie. Unul dintre martori declarã altceva, dar ceea ce a declarat acesta nu este scris si în ordonanta de clasare. „În cauzã au fost audiati Mantu Alexandru Cosmin, pãrintii acestuia, concubina B.B.O., vãrul acestuia M.M.R., precum si alti martori. Din declaratiile acestora (cu exceptia lui P.C.V.) nu a rezultat faptul cã Mantu Cosmin ori membrii familiei acestuia s-ar ocupa cu traficul de substante cu efect psihoactiv ori cu traficul de persoane, ci doar cã Mantu Cosmin Alexandru a fost consumator de substante cu efect psihoactiv pânã la începutul anului 2018”.

Retea de distributie de droguri deconspiratã de Gheorghiu, un singur acuzat

DECLARATII…Anchetat în cazul disparitiei tinerei Andreea Nadia Tantu, Claudiu Alexandru Gheorghiu recunoaste cã este consumator de droguri si spune anchetatorilor numele persoanelor de la care-si procura substantele respective, devenind oficial sifonul Politiei. Dã detalii privind modul în care-si procura drogurile si recunoaste faptul cã a vândut telefonul tinerei dispãrute, dupã ce l-ar fi primit chiar de la ea, pentru a face rost de bani pentru droguri. Tinând cont de faptul cã fata i-ar mai fi dat bani sau obiecte (luate din casa pãrintilor – n.r.) pe care acesta le-ar fi valorificat pentru a avea bani de droguri, declaratiile lui Gheorghiu, chiar dacã, pe alocuri, confuze, ar fi putut sta la baza unei anchete a politistilor. Din pãcate, lucrul acesta nu s-a întâmplat si, dupã cum reiese din ordonanta de clasare, un singur bârlãdean a fost acuzat de trafic de droguri si dosarul a ajuns la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bârlad. Din aceeasi ordonantã de clasare a reiesit faptul cã Gheorghiu nu a fost luat în seamã deoarece declaratiile sale au fost contradictorii dar se pare cã anchetatorii nu au luat în calcul faptul cã acesta este consumator de substante psihoactive si cã tocmai acest lucru ar putea determina neconcordantã în declaratii. În schimb, anchetatorii s-au multumit sã-i audieze tocmai pe cei acuzati de Gheorghiu si sã-i considere nevinovati în urma declaratiilor date de acestia.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.