spot_img
32.9 C
Vaslui
01-iul.-2024
spot_img

UPDATE: Bãrbat din Arsura, la un pas sã ardã de viu, pe un câmp cuprins de flãcãri

- Advertisement -

UPDATE: Barbatul care a fost victima incendiului de vegetatie din comuna Arsura se numeste Manolache Mircea si are 82 de ani. Omul era pe camp, pe un teren care ii apartinea. A dat foc la niste maracini, dupa cum spun apropiatii sai, insa, nu se stie cum, flacarile l-au cuprins. “Unul din slapii cu care era incaltat se afla la circa 20 de metri de el, semn ca, este posibil, ca batranul, incercand sa fuga din calea flacarilor, a pierdut un papuc. Este posibil sa se fi intors dupa el, iar atunci a fost cuprins de flacari”, spun cei care au ajuns imediat la fata locului. Starea in care a fost gasit barbatul este una grava. S-a facut resuscitare in jur de o ora la fata locului. A fost urcat in elicopterul SMURD si transportat la Iasi. “Cadrele medicale au spus ca sansele de supravietuire sunt in jur de 5%. Arata foarte rau, afectat de flacari. Sa dea Dumnezeu sa fie bine. E om gospodar si foarte muncitor. Va dati seama, la cei 82 de ani, el munceste mai mult ca un tanar. Dar uite ca s-a intamplat un asemenea necaz”, au spus apropiatii. Mircea Manolache a suferit arsuri de gradele III si IV pe 60 % din suprafata corpului.

STIRE INITIALA:

GRAV…Un barbat de  82 de ani a fost la un pas sã ardã de viu, dupã ce a fost surprins pe câmp, de flãcãrile care au cuprins o suprafatã apreciabilã de vegetatia. „Secția de pompieri Husi intervine în localitatea Fundatura, comuna Arsura, pentru stingerea unui incendiu de vegetație care a cuprins peste 10 hectare. La fata locului se intervine cu o autospecialã de stingere cu apa si spuma precum si cu o ambulanta tip C2 apartinând SAJ Vaslui, substatia Huși. A fost chemat în sprijin si un elicopter SMURD, deoarece în zona incendiului a fost gasita si o persoana de sex masculin, in varsta de aproximativ 50 ani, care a suferit arsuri pe o mare parte din corp (fata, membre superioare si inferioare)”, au comunicat reprezentantii ISU Vaslui. Barbatul in cauza a suferit rani grave, dupa cum au confirmat cadrele medicale.

Bãrbatul a intrat în stop cardio respirator, cadrele medicale de la Ambulantã cât si cele de pe elicopterul SMURD au început manevrele de resuscitare, în încercarea de a-l salva.

Eforturile lor au fost încununate de succes, pacientul a fost stabilizat, iar ulterior a fost preluat de elicopterul SMURD si transportat la o clinicã din Iasi, specializatã în tratarea persoanelor care au suferit arsuri.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.