spot_img
32.9 C
Vaslui
01-iul.-2024
spot_img

Necazul lui Marius, cãrutasul: limba românã si politistii care pun fiola!!

- Advertisement -

HAZ DE NECAZ… Un sãtean din comuna Vetrisoaia s-a supãrat crunt pe politistii care pun fiola… cãrutasilor! Enervat dupã o asemenea pãtanie, omul a iesit public cu o reclamatie în acest sens. “Sunt alte (probleme, n.r.) mult mai serioase. Rusine”, si-a vãrsat omul nãduful pe internet. Efectul plângerii sale publice a fost însã unul neasteptat. În loc sã-l încurajeze, oamenii au râs de s-au prãpãdit de felul în care Marius Stan si-a scris reclamatia. “Ce ai vrut sã scrii, cã nu am înteles nimic”, l-a întrebat, mai în glumã, mai în serios, un internaut. Un domn care a descrifrat, totusi, mesajul, si i-a spus, de la obraz: “Din cauza cãrutasilor care umblã beti cu cãrutele se poate produce un accident devastator”. Dupã multe comentarii ironice si chiar distribuiri ale mesajului buclucas, un consãtean a pus accentul unde trebuie: “Încearcã sã scrii din nou, când te trezesti”, i-a cerut acesta, petitionarului.

Reprezentatii Inspectoratului de Politiei (IPJ) Vaslui au precizat, în repetate rânduri, cã la nivel de judet, una din principalele cauze ale producerii accidentelor rutiere, pe drumurile publice, o reprezintã cãrutele conduse de persoane aflate sub înfluenta bãuturilor alcoolice. Datele statistice au confirmat situatia îngrijorãtoare. Din aceastã cauzã, agentii rutieri vizeazã adesea în trafic conducãtorii de atelaje, pe care îi testeazã cu alcooltestul. Marius din Vetrisoaia, de pildã, este unul dintre cei care încã nu au auzit cã si cãrutasii pot fi verificati alcoolscopic la fel ca soferii si, dacã sunt gãsiti beti în trafic, pot primi sanctiuni. Mânios si nedumerit cã un politist poate trage la rãspundere un cãrutas beat turtã, Marius a “nãvãlit” pe Facebook, ca sã îsi verse amarul. Cu gândul de-a le trage un perdaf oamenilor legii, acesta a butonat cât a putut de apãsat… Ceea ce a iesit însã, a stârnit zeci de comentarii, care nu au fost de partea sa.

Descifrarea petitiei cãrutasului Marius, misiune grea pentru internauti: “: “Eu zic sã punã fiola si la cei care scriu pe Facebook”

Dupã mai multe lecturi atente, unii au înteles, totusi, durerea vetrisanului. În traducere, mesajul lui ar fi putut fi urmãtorul: “Ce sã vorbesti cu Politia? Înainte de a pune cãrutelor, de fapt, cãrutasilor fiola, sã se uite în curtea lor prima datã si dupã, sã aibã tupeu si pretentii de la oamenii, pe care nu i-a informat nimeni. Sunt altele, mult mai serioase, pe care nu le pot rezolva. Cred cã de aia îi plãtim, nu sã stea si sã îsi batã joc de oameni. Rusine”, a vrut sã scrie petitionarul Marius. Un internaut mai atent a priceput însã ce voia sã zicã, de fapt, consãteanul nemultumit, astfel cã a reactionat. “Din cauza cãrutasilor care umblã beti, se produce un accident devastator, pentru un conducãtor auto sau pentru un copil, care se duce dupã pâine, linistit, pe marginea drumului. Boschetarule”, l-a apostrofat acesta. În replicã, un alt comentator, care si-a pãstrat simtul umorului, a conchis, amuzat: “Eu zic sã punã fiola si la cei care scriu pe Facebook sau sã le dea amendã si celor care folosesc telefonul, în timp ce conduc cãruta”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.