spot_img
spot_img
-3.1 C
Vaslui
14-ian.-2025

Sef de promotie cu media 10 la „Cuza Vodã” Husi, licentã de nota 10 la Facultatea de Informaticã din Iasi!

- Advertisement -

EXEMPLU… Chiar dacã, anul acesta, putin a lipsit pentru ca liceenii din Husi sã îsi adjudece mult râvnita medie de 10 la Bacalauareat, învãtãmântul local continuã sã aibã toate motivele sã tinã fruntea sus! De pildã, sefa de promotie din 2016 de la Colegiul National “Cuza Vodã”, Mãdãlina Racovitã, studentã eminentã a Facultãtii de Informaticã din Iasi, a reusit sã ia examenul de licentã cu nota 10,00, semn cã elevii Husiului rãmân motivati si competitivi si în mediile universitare. “A contat foarte mult tot ceea ce am acumulat în anii de liceu, la Husi”, spune, cu recunostintã, Mãdãlina. Desi peste hotare, un licentiat de nota 10, în domeniul Informaticii, poate câstiga mii de euro, Mãdãlina Racovitã rãmâne fidelã promisiunii fãcute la finele clasei a XII-a, când încheia liceul cu 10, pe linie: “Asa cum am spus si atunci, spun si acum: nu voi pleca din tarã”.

A încheiat liceul la Husi, cu media 10,00 pe linie, iatã cã încheie si anii de facultate, la Iasi, cu o licentã de nota 10! Mãdãlina Racovitã îi face încã o datã mândri pe huseni, prin rezultatele sale de exceptie. “Licenta de 10 pentru mine nu se rezumã la calificativ, ci la munca din spatele ei. Licenta mea s-a intitulat “Tehnici ale învãtãrii supervizate în predictia valorii de piatã a imobilelor”, o lucrare ce graviteazã în jurul unui domeniu ce se dezvoltã din ce în ce mai mult atât în tarã, cât si la nivel mondial, i.e., domeniul Învãtãrii Automate (eng. Machine Learning), al Data Science-ului si al Inteligentei Artificiale. Am muncit mult la aceastã licentã, si din pasiunea pentru aceste domenii, dar si din dorinta de a obtine o dovadã cã munca mea de pânã acum nu a fost în van. În continuare am decis sã urmez aceastã cale, a unui domeniu ce va avea o inflorire categoricã în urmãtorii ani, desi acum este la început de drum, cel putin în Iasi. Spun asta deoarece, comparativ cu pozitiile de dezvoltator software, job-urile de Data Scientist sunt cu mult mai putin numerice în Iasi. Clujul sau Bucurestiul oferã cu mult mai multe oportunitãti în aceastã directie. Într-o sãptãmânã mã voi înscrie la Masterul de Optimizare Computationalã, tot din cadrul aceleiasi facultãti, si, de asemenea, îmi voi începe activitatea tot de sãptãmâna urmãtoare în cadrul companiei Endava, pe o pozitie de Data Science si Machine Learning”, spune Mãdãlina.

Scoala de la Husi, temelia performantei!

Despre anii de scoalã de la Husi, Mãdãlina îsi aminteste cu drag si este convinsã cã tot ceea ce a învãtat aici, i-a fost de ajutor. “A contat destul de mult, în sensul cã stiam cã trebuie sã mã responsabilizez din ce în ce mai mult si sã fiu foarte organizatã dacã vreau sã tin pasul cu olimpici nationali sau internationali care au fost admisi la facultate odatã cu mine. Stiam, de asemenea, cã nu voi mai putea fi, ca la liceu, pe primul loc, deoarece în mediul universitar ai oportunitatea sã cunosti oameni cu mult mai buni tehnic decât tine, dar oameni de la care poti învãta cât mai mult atât timp cât stai în preajma lor. Nu am mai putut fi, asa cum am spus, pe primul loc, însã mi-am dorit sã evoluez si sã mã autodepãsesc mereu, reusind sã fiu în fiecare semestru printre primii 30 ai facultãtii. Faptul cã am urmat un profil real si pasiunea pentru matematicã m-a ajutat mult, mai ales cã acum voi activa într-un domeniu ce este exclusiv matematic, pe lângã partea evidentã de fundamentare informaticã”, sustine Mãdãlina Racovitã.

Sfaturi pentru husenii care, din toamnã, încep viata de student!

“Sã fie ambitiosi, sã tinteascã mereu cât mai sus îndiferent de impedimentele ce vor aparea în decursul dezvoltãrii lor. Sã se bucure de anii studenttiei, sunt niste ani plini de tot felul de sentimente contrastante. Sã nu uite cã vor avea poate perioade în care vor simti cã munca lor este în van, dar sã nu se dezicã din activitatea lor. Rezultatele vor apãrea mai devreme sau mai târziu si vor fi extrem de multumitoare. Sã adune în jurul lor oameni care sã îi motiveze sã creascã si sã se fereascã de oameni pesimisti”, este mesajul Mãdãlinei Racovitã.

Recunostintã si proiecte de viitor!

“Pãrintii mei m-au sustinut mereu pe parcursul facultãtii atât financiar, cât si moral. Nu as putea sã îmi exprim recunostinta pentru toate sacrificiile pe care le-au  fãcut pentru mine, dar sper ca de acum încolo sã le dau cât mai multe motive sã fie mândri de mine. Îi sunt pe deplin recunoscãtoare domnului Conf. Dr. Cristian Gatu, care mi-a coordonat lucrarea de licentã si fãrã ajutorul cãruia nu as fi ajuns la o astfel de performantã”, spune Mãdãlina. “Nu mi-am fãcut planuri pe un termen prea lung, dar, peste 5 ani, sã zicem, mã vãd cu masterul terminat, poate si cu un doctorat terminat, asta va depinde de circumstantele momentului. Mã vãd evoluând cât mai mult în domeniul în care voi activa. De asemenea, probabil voi pãrãsi Iasiul, mi-as dori sã mã stabilesc undeva în zona vesticã a tãrii, însã aceste aspecte le voi stabili cu timpul. Oricum, mã vãd rãmânând în România, întrucât consider cã si aici se poate construi o carierã de care sã fii mândru. Îmi mentin, ca si la final de liceu, motivatia cã îmi doresc sã ajut România sã se dezvolte, fiindcã este o tarã care are cu ce se mândri, are resurse, are un potential de dezvoltare urias, atât timp cât existã oameni care sã creadã în ea”, este convinsã Mãdãlina Racovitã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.