spot_img
14.4 C
Vaslui
21-sept.-2024
spot_img

Deputatul Daniel Olteanu, presedintele ALDE Vaslui: „Mi s-ar pãrea firesc ca în politica din România sã conteze ratiunea, si nu emotia”

- Advertisement -

ANALIZÃ… „Douã concluzii trag în urma votului din 26 mai, când românii si-au ales reprezentantii în viitorul Parlament European si s-au exprimat pentru referendumul pe probleme de justitie. România a devenit tara în care, în alegeri, dicteazã enorm emotia, iar ãsta este un lucru mai mult decât îngrijorãtor. În conditiile în care avem nevoie, atât la vârful administratiei centrale, cât si al celei locale, de oameni fermi, hotãrîti, care sã contribuie decisiv la accelerarea proiectelor de dezvoltare, ratiunea trebuie sã primeze atunci când îi trimitem într-o functie. Nu e loc de emotii si de atitudini revansarde atunci când pui pe umerii unui politician responsabilitatea pentru o întreagã comunitate sau un întreg judet, ori atunci când ceea ce urmeazã sã facã acesta poate influenta parcursul european al tãrii pentru urmãtoarea perioadã. Cred, astfel, cã votul emotional nu este solutia de care are nevoie România pentru a merge mai departe, si cã nu e târziu sã întelegem cu totii cã astfel de momente, în care ura întunecã mintea, pot avea consecinte negative greu de gestionat pe termen lung. Mã refer la ura îndreptatã împotriva unui anumit tip de politician, pentru care lipsa de scrupule si derapajele de tot felul au constituit o practicã vreme de zeci de ani, acea urã care si-a depãsit de mult timp tinta si tinde sã se generalizeze si sã îi vizeze pe toti care au o altã opinie, fãrã exceptie”, sustine deputatul Olteanu, fãcând analiza alegerilor din 26 mai.

„Autostrada Tisita-Albita este sustinutã atât de reprezentantii ALDE în Parlamentul de la Bucuresti, cât si în cel de la Bruxelles”

„Vreau sã atrag atentia cã politica fãcutã “cu securea deasupra capului” nu aduce nimic bun, pentru cã nu poti performa atunci când ti se fac procese de intentie la orice pas, la orice initiativã. Mi-as fi dorit sã existe acelasi procese de intentie în cazul politicienilor care s-au ridicat pe valul urii, care se vãd acum în situatia de a nu-si putea gestiona simpatia electoratului, din simplul motiv cã nu au nici rãdãcini puternice pe care sã se sprijine, nici vreo viziune clarã si binefãcãtoare, asa cum anuntau discursurile lor mesianice, si care se dovedesc, prin exemple la vârf, complici si parteneri în contracte pe bani publici ai celor pe care îi hulesc. Politicienii care pun la baza oricãrui demers si folosesc drept singur argument comparatia facilã între “rãi” si “buni” sfârsesc prin a realiza singuri cã nu empatia, nu emotia salveazã România, ci proiectele. Pentru cã schimbãrile nu vin de la sine, ci se construiesc pas cu pas, printr-o bunã guvernare. Iar aceastã bunã guvernare mã duce cãtre cea de-a doua concluzie care rezultã în urma votului din 26 mai. Ca partener de coalitie, ALDE si-a respectat angajamentele si obligatiile, chiar dacã, nu de putine ori, s-a întâmplat ca eu si colegii mei (si doar noi!) sã fim cei care deconteazã derapajele si sincopele PSD. Momentul 26 mai a fost unul hotãrâtor pentru rolul pe care ALDE îl va avea în aceastã coalitie, care va continua sã functioneze, însã în alti termeni si cu alte prioritãti. Subliniez, pentru cei care confundã Guvernarea PSD-ALDE cu o guvernare exclusiv social-democratã, cã întotdeauna a fost vorba despre un parteneriat pe proiecte, si nu despre o aliantã conjuncturalã ori un vehicul electoral, fapte care, de altfel, s-au si demonstrat. Un exemplu este Autostrada Tisita-Albita, sustinutã atât de reprezentantii ALDE în Parlamentul de la Bucuresti, cât si în cel de la Bruxelles, obiectiv care a devenit o prioritate europeanã si care a primit finantare prin Legea Bugetului din acest an pentru prima etapã de realizare a documentatiilor. Numai bine!”, este mesajul transmis de Daniel Olteanu alegãtorilor din judetul Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.