spot_img
18.1 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Sãrbãtoarea Absolventilor Liceului Tehnologic „Petru Rares„ Bârlad (FOTO, VIDEO)

- Advertisement -

FINAL… Gaudeamus Igitur, profesori, pãrinti, flori, baloane, vuvuzele, fluiere, bannere. Emotii, felicitãri si chiar lacrimi care nu mai stateau ascunse în coltul ochilor. Într-un cuvânt: magia absolvirii liceului pentru cei peste 100 de absolventi, ai celor patru clase ale Liceului Tehnologic “Petru Rares“ din Bârlad. Dupã o ceremonie frumoasã pe platoul scolii , a avut loc marsul absolventilor, devenit de acum traditional la sfârsitul lunii mai. S-a plecat de la sediul Liceului „Petru Rares„ (LTPR) din cartierul Munteni, prin centrul orasului, pe trotuar, pânã la Primãria Bârlad. Mai emotionati decât elevii si pãrintii au fost profesorii, care i-au însotit si i-au vegheat pe absolventi, pe tot parcursul traseului. Carolina Budacu, din satul Tîfu, comuna Banca, este sefa de promotie obtinând media 9.32. Carolina a absolvit profilul turism si alimentatie publicã. De remarcat cã pentru al doilea an consecutiv, profilul Alimentatie Publicã si Turism, dã seful de promotie la LTPR Bârlad.

Curtea Liceului Tehnologic “Petru Rares“ din Bârlad s-a umplut ieri, de bucurie si chiote. Elevii absolventi ai Liceului Tehnologic „Petru Rares„ din Bârlad au venit în ultima zi de liceu, împreunã cu pãrintii, fratii si prietenii sã-si ia la revedere de la “Anii de Liceu”. La cursul festiv, organizat impecabil de elevii claselor a XII-a împreunã cu dirigintii, s-au împãrtit flori si amintiri frumoase profesorilor sI directorilor liceului. Discursul directorului Olimpia Tãnase, a fost îndelung aplaudat de absolventi. Ieri au terminat liceulul 76 de elevi la cursurile de zi si 34 la Frecventã Redusã. Toti au o meserie si anume tehnician în gastronomie, estetica si igiena corpului omenesc, design vestimentar, alimentatie publicã – turism si comert servicii.

Primii la Olimiada Nationalã de Tehnologie

Directorul LTPR Bârlad, Olimpia Tãnase, are cu ce se mândri: copiii care ies de pe bãncile acestui liceu sunt cu adevãrat buni în ceea ce fac, doi dintre ei obtinând în anul scolar 2018-2019 locul 1 la Olimpiada Nationalã Scolarã de Textile, specializarea Design vestimentar, prin Mãdãlina Lifu (Cls. A XII- a) si o mentiune specialã (locul IV) la specialitatea technician în gastronomie – prin Roxana Tudose (Cls. A XII-a). Ieri, pe platoul liceului, fiecare diriginte si-a premiat elevii absolventi, iar acestia si-au arãtat recunostinta fatã de profesori oferindu-le flori, poezii cu dedicatie sau cântece. A fost o festivitate de absolvire emotionantã, care a fãcut ca din ochii elevilor sã curgã lacrimi si nici profesorii nu s-au dat în lãturi de scãpa câte o lacrimã în coltul ochilor. De retinut cã din anul 2004 Liceul Tehnologic „Petru Rares„ este  autorizat ca furnizor de formare profesionalã a adultilor pentru ospãtari, vânzãtori în unitãti de alimentatie, comerciant vânzãtor mãrfuri alimentare, comerciant vânzãtor mãrfuri nealimentare, croitor îmbrãcãminte dupã comandã si confectioner – ansamblor articole din textile.

Sefa de promotie, Diplomã de Excelentã din parte primarului municipiului Bârlad

Dupã festivitatea de absolvire, elevii au plecat pe trotuar, pe jos, pânã la Primãria Bârlad, acolo luând sfârsit ultima zi de liceu. Ajunsi în fata institutiei, primarul municipiului Bârlad, Dumitru Boros a înmânat sefei de promotie, Carolina Budacu, o Dimplomã de Excelntã pentru rezultatele deosebite la învãtãturã ale acesteia. Liceul Tehnologic „Petru Rares„ din Bârlad este unul din liceele care pregãtesc elevii pentru o meserie. Nu putini ajung sã urmeze cursuri universitare. Media de absolvire cea mai bunã din acest an este 9.32 si apartine specialistei în turism si alimentatie publicã Carolina Budacu . Absolventa cu media cea mai mare din liceu este din localitatea Tîfu, comuna Banca. Aceasta a obtinut în toti anii de liceu medii peste 9.00, iar dupã absolvirea Bacalaureatului ea se va înscrie la Academia de Studii Economice Iasi, Facultatea de Turism.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.