spot_img
18.1 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Politia Localã Bârlad s-a mutat „în coasta” rromilor bârlãdeni! (FOTO)

- Advertisement -

INAUGURARE…Politia Localã Bârlad a inuagurat ieri noul sediu. Este vorba despre un imobil situat în cartierul Munteni, la câtiva zeci de metri de cãsutele sociale în care au fost mutati acum cîtiva ani rromii din „ghetou” (blocul G1 de pe strada Vasile Pârvan nr. 4, din imediata vecinatate a Casei „Sturdza”). La tãierea panglicii au participat aproape toti consilierii locali bârlãdeni, indiferent de culoarea politicã. Slujba de sfintire a noului sediu a fost sustinutã de Protopopul de Bârlad pr. Vasile Lãiu si preotul Florin Chiriac-Pavliuc, de la Biserica Vovidenia, iar directorul executiv al institutiei, Vasile Chelaru, le-a multumit celor prezenti pentru realizarea acestei investitii.

Valoarea totalã a investitiei fãcutã de CLM Bârlad pentru actualul sediu al Politiei Locale, se ridicã la peste 150.000 de lei, iar lucrãrile de reabilitare au presupus înlocuirea parchetului lamelar, schimbarea tâmplariei existente (14 ferestre), dar si achizitionarea si montarea unei usi metalice din tablã – otel îndoitã la rece pentru camera de armament, iar lucrãrile încã nu sunt terminate complet. Noul sediu are o suprafatã totala construitã de 464 de metri patrati si o suprafatã utilã de 356,92 metri patrati. La inaugurare au fost aproape toti consilierii locali PSD, PNL si consilierul independent Bogdan Sârbu. Dupã ce politistii locali au salutat regulamentar pe primarul Bârladului, Dumitru Boros, s-a ascultat imnul national si apoi s-a tãiat panglica, de cãtre primar si col.(r) Vasile Chelaru, directorul executiv al Politiei Locale Bârlad. Trebuie spus cã, spre marea satisfactie a agentilor de politie localã, fostul comandant al Politiei Bârlad, col. (r) Vasile Chelaru a reusit sã impunã statutul de adevãrati politisti care apãrã avutul local si pe cetãtenii orasului: uniforme noi, instruire conform cu statutul politistului, ore întregi de auto-apãrare.

“Dacã cetãtenii orasului vor veni la sediul Politiei Locale vor fi primiti într-o institutie decentã, primitoare si cu un spatiu elegant, atunci cred ca deodatã putem sã considerãm cã acordãm respectul cuvenit cetãteanului. Nu mai vorbim de faptul cã serviciile noastre trebuie sã fie de calitate. Intentia noastrã este sã ne realizãm misiunea asa cum ne-au cerut consilierii din Consiliul Local Bârlad, domnul primar, doamna viceprimar si cetãtenii orasului”, a declarat col. (r) Vasile Chelaru. „Avem, iatã, un nou sediu pentru Politia Localã prin efortul consilierilor si al primarului. Tin sã le multumesc tuturor consilierilor pentru acest lucru. Nu a fost usor pentru cã investitia pe care am demarat-o aici, la reparatii, s-a ridicat la suma de 150.000 de lei, mai avem câteva lucruri de fãcut. Mã refer în primul rând la exterior. Putem spune cã avem un sediu foarte bun, nu asa cum ar trebui, dar este mult mai bun decât cel pe care îl avem în prezent, douã apartamente, acolo la garã. E un spatiu adecvat Politiei Locale, dar am avut în vedere si siguranta cetãtenilor din aceastã zonã care este sub semnul întrebãrii. Poate prezenta lucrãtorilor din Politie va mai linisti zona Munteni si Podeni”, a precizat primarul Boros, fãcând clar referire la cetãtenii de etnie rromã din zonã, care sunt recunoscuti ca si scandalagii notorii, dar si ca infractori.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.