spot_img
29.5 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Klaus Iohannis vrea o colaborare PNL și USR-PLUS ca alternativă la actuala ”majoritate falimentară”

- Advertisement -

Președintele Klaus Iohannis a salutat victoria opoziției în alegerile europarlamentare și validarea referendumului pentru Justiție, în vreme ce a atacat PSD și a criticat felul în care a fost organizat votul în străinătate. Șeful statului se așteaptă acum la o colaborare a PNL și USR-PLUS pentru înlocuirea actualei majorități falimentare.

Președintele Klaus Iohannis a atacat dur PSD într-un scurt discurs ținut luni, după aflarea rezultatelor în alegerile europarlamentare. Șeful statului a îndemnat PNL și Alianța USR-PLUS să colaboreze pentru a oferi electoratului o alternativă la ”actuala majoritate falimentară”.

Iohannis a criticat și situația haotică de la secțiile de vot din străinătate, unde mulți români nu au putut vota sau au stat la cozi uriașe pentru a o face.

Redăm declarația președintelui:

”Românii au dat o lecție dură populismului. O lecție dură dată populismului, demagogiei și dicursului antieuropean și anti-justiție promovat de PSD.

Ieri a câștigat România Europeană și democratică, în care Justiția trebuie să rămână independentă. România în care hoții și infractorii stau la pușcărie, nu în fruntea statului.

Mobilizarea a fost impresionantă. Votul de azi ne arată că democrația s-a maturizat, că cetățenii înțeleg ce armă puternică este votul.

Este inacceptabilă bătaia de joc a autorităților la adresa românilor din diasporă. Românii au fost supuși unor noi umilințe din cauza unor guvernanți incapabili să înțeleagă că rolul lor este să fie în slujba cetățeanului.

Cer să ia măsuri astfel încât românii din diaspora să poată vota în condiții normale”.

Citeste mai multe pe https://www.realitatea.net/klaus-iohannis-declara-ii-de-presa-la-ora-12_2196052.html?utm_source=BreakingNews-Homepage&utm_medium=Clicks&utm_campaign=trkweb

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.