spot_img
18.1 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Caravana SMURD „Fii pregãtit!” ajunge la Bârlad si Negresti

- Advertisement -

INEDIT….Caravana SMURD „Fii pregãtit!” va ajunge sâmbãtã, 18 mai, în municipiul Bârlad si va fi amplasatã în zona centralã, cel mai probabil, în zona Pavilionului Marcel Guguianu. Duminicã, 19 mai, caravana va fi prezentã în orasul Negresti, vis-a-vis de Primãrie.

În cele douã zile, în intervalul orar 10.00 – 18.00, personalul Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgentã „Podul Înalt” al Judetului Vaslui va organiza cursuri de pregãtire a populatiei pentru acordarea de prim ajutor în situatii de urgentã. Cursurile oferite vor include prezentarea principalelor dezastre naturale care pot afecta România – cutremure, inundatii, incendii – precum si modul în care populatia se poate pregãti pentru a le face fatã. Centrul mobil are o salã de scolarizare cu o capacitate de 40 de persoane si este dotat cu toate echipamentele medicale si de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, care permit instruirea eficientã a cursantilor. Acesta este al patrulea an consecutiv când Caravana „Fii pregãtit!” porneste la drum, pentru cursuri de instruire a populatiei. În urmãtoarea lunã, Caravana va ajunge în alte sapte localitãti din tarã.

Vasluienii doritori se pot înscrie la cursuri, online

Cei care doresc sã participe la cursurile organizate în Caravana „Fii pregãtit!” se pot înscrie pe pagina de internet a Fundatiei pentru SMURD – http://fundatiapentrusmurd.ro/centrul-mobil-de-instruire-s…/, unde se gãseste si calendarul deplasãrilor pânã în luna decembrie.
În primii trei ani de la lansare, caravana a parcurs peste 50.000 de kilometri si a ajuns în 115 localitãti. Mai mult de 300 de voluntari, paramedici si formatori I.G.S.U. au participat activ la instruirea a peste 30.000 de persoane, în cadrul celor aproape 1.500 de sesiuni de instruire. Numãrul total al beneficiarilor se ridicã la peste 140.000 de persoane, care sunt acum informate si stiu sã reactioneze mai bine în fata unei situatii de urgentã.  Caravana „Fii pregãtit!” este un proiect al Departamentului pentru Situatii de Urgentã, operat de Inspectoratul General pentru Situatii de Urgentã si care a fost sustinut financiar de Fundatia pentru SMURD, cu sprijinul Fundatiei Vodafone România.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.