spot_img
19.5 C
Vaslui
28-sept.-2024
spot_img

„Noaptea muzeelor” la Bârlad, o feerie cu expozitii, concerte si istorie! (FOTO)

- Advertisement -

NOAPTE ALBÃ…Pe 18 mai, începând cu orele 18:00 pânã la orele 1:00, se desfãsoarã la Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad, evenimentul numit „Noaptea Muzeelor”. În cadrul acestui eveniment va avea loc o Seratã muzealã sub genericul  „Poveste în ramã”, un vernisaj, un concert conferintã, dar si observatii astronomice.  Actiuni similare au loc în acelasi timp si la aceleasi ore în muzeele din totã tara si în toatã Europa.

O initiativã generoasã lansatã în anul 1997, la Berlin, s-a transformat într-un mare eveniment cultural, patronat de  UNESCO si Consiliul International al Muzeelor (ICOM), prin care numeroase muzee, în parteneriat cu diverse alte institutii de culturã, îsi deschid portile, simultan, pânã târziu în noapte. De multi ani si muzeul bârlãdean participã la aceastã frumoasã sãrbãtoare a stiintei, artei si creatiei. Si în acest an publicul interesat va putea vizita expozitiile permanente, respectiv expozitiile de arheologie-istorie, artã, ambele gãzduite la sediul central, expozitia dedicatã sculptorului Marcel Guguianu, precum si expozitiile gãzduite la sediul din str. Republicii nr. 235 (expozitiile de numismaticã, personalitãti bârlãdene si stiintele naturii). În aceastã din urmã locatie publicul va avea posibilitatea de a vizita si expozitia temporarã,  „Retrospectiva unei lumi apuse. Fotografii si aparate de fotografiat.”

Poftiti la „Noaptea Muzeelor”

Cu prilejul Noptii Muzeelor, sâmbãtã, 18 mai, va avea loc o Seratã muzealã sub genericul  „Poveste în ramã”. Evenimentul se va desfãsura la sediul muzeului din strada Republicii 235 (BASA), cu începere de la ora 18:00 si este destinat, îndeosebi, copiilor cu vârsta cuprinsã între 7 si 12 ani. La ora 19:30, la sediul central al institutiei, va avea loc vernisajul expozitie „(R)evolutie personalã” a pictorului  bârlãdean Nelu Grãdeanu, venit din Germania pentru a expune în orasul sãu natal. La ora 20:30, la Pavilionul expozitional Marcel Guguianu publicul meloman este invitat la un concert  – conferintã, desfãsuratã sub genericul „Oedipe – pe întelesul tuturor”, sustinutã de baritonul Stefan Ignat, prim solist al Operei Române si pianista Vasilica Stoiciu Frunzã. Începând cu ora 21:00, publicul interesat va putea face observatii astronomice cu ajutorul telescoapelor din dotarea institutiei.   „Programul de vizitare al expozitiilor permanente si temporare, gãzduite în cele trei locatii va începe la ora 20:00 si se va încheia la ora 1:00. Asteptãm cu nerãbdare întâlnirea cu toti bârlãdenii iubitori de frumos, artã, stiintã si culturã, în minunata Noapte a Muzeelor. Intrarea este liberã.”, a precizat dr. Mircea Mamalaucã, directorul muzeului bârlãdean.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.